31 svi 2023
Bepo Filipi: Pozvat ću Joshuu u Sali da vidi ljepote našeg kraja
Borilački

Bepo Filipi: Pozvat ću Joshuu u Sali da vidi ljepote našeg kraja

Zadarski boksački teškaš Bepo Filipi može se pohvaliti da je jedan od rijetkih hrvatskih boksača koji je imao prilike i trenirati sa svjetskim prvakom Anthonyem Joshuom. Poznanstvo traje gotovo dvije godine a upoznali su se pri prvom Filipijevom posjetu kampu u Engleskoj kad je postao član British Lionheartsa.

„Odmah me oduševio svojom jednostavnošću. Došao je u svlačionicu kod nas i sa svima koje do tada nije znao se upoznao i porazgovarao. Trener koji vodi naš tim je i njegov trener tako da je on s nama i odrađivao većinu treninga“.

Je li ga Bepo pokušao izazvati.

„Ha, ha, mislite da bi to bilo dobro po mene. Čovjek je stvarno vrhunski profesionalac, istina, odradili smo u ringu par zanimljivh vježbi i dao mi je dosta kvalitetnih savjeta koje i danas koristim. Ipak je on kategorija iznad mene tako da su s njim sparirali oni znatno teži momci“.

Ove godine to druženje je bilo znatno duže.

„Skupa smo bili gotov mjesec i pol dana u kampu u Sheffieldu. On se pripremao za ovaj meč s Kličkom a mi za naše nastupe u WSB ligi. Odmah me se sjetio, naravno da mi je bilo drago. Uistinu je jednostavan, običan, što baš i nije čest slučaj s takvim prvacima“.

Za koga je Bepo navijao u tom dvoboju.

„Obojicu cijenim itekako, meč je bio vrhunski i svi su mogli u njemu uživati. Ipak je on u našem timu, tako da sam malo više bio naklonjen njemu“.

Vitalya Klička je Damir Zrilić bio doveo u Zadar, hoće li on pokušati u Sali, Joshuu.

„Uh, to bi bilo izvrsno. Zašto ne, ja ću ga pitati. Imamo mi njemu puno toga za pokazati, samo neka dođe. Kada vidi naše ljepote, neće se ni vratiti u Englesku, haha“.