01 lis 2023
Naglić: Želimo još jednu utakmicu u Zagrebu!
Košarka

Naglić: Želimo još jednu utakmicu u Zagrebu!

Košarkaši Zadra u uzvratnom dvoboju četvrtfinala doigravanja Prvenstva Hrvatske večeras u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku dočekuju Cibonu. Trener Zadra Aramis Naglić nakon poraza u Zagrebu bio je iskren te je rekao kako je utakmica prošla pored njegovih igrača. Danas, kada se dvoboj igra pred domaćim navijačima uvjeren je kako će omjer snaga na parketu izgledati potpuno drukčije. A evo i zašto:

Zato što smo ostali puno toga dužni. Prvenstveno iz razloga što je ovo play off. Ne mislim na rezultat već na pristup. Ne možemo igrati ovako mekanu košarku. Tu smo izgubili utakmicu. Njihov ulazak u susret bio je puno čvršći. Ja sam uvjeren kako ćemo danas izgledati puno bolje, no niti to nije garancija kako ćemo pobijediti. Međutim, ako budemo pravi, i ako uđemo u utakmicu na način na koji igramo pred našom publikom onda bi to tako trebalo biti. Ja priželjkujem, kao uostalom i cijela momčad, da se vratim još jednom u Zagreb“.

Scott Reynolds i Luka Žorić bila su dva najbolja pojedinca Cibone u zagrebačkoj utakmici. Zadarska obrana nije imala rješenja na njihovu igru te su zajedničkim snagama ubacili čak 45 poena. Stoga i logično pitanje Nagliću. Sprema li se na njima nekakva posebna obrana?

„Pa razmišljamo o tome. Nema tu niti mogućnosti niti prostora za neke velike promjene. Predobro se poznajemo. To su jednostavno dva igrača visoke kvalitete. Reynolds je sjajan igrač visoke tržišne cijene, a Žorić je ove godine slučajno u Ciboni. On inozemni angažman može naći kad god poželi. I oni su ti koji stvaraju prednost. Sveukupno Cibona je momčad koja zna igrati košarku. Pogotovo napadačku košarku. Mi ćemo probati neke stvari mijenjati ali mislim da je ključ u našoj čvrstini. Ne možeš protiv ekipe koja zna igrati košarku igrati mekano. Ako im daš prostor da im protok lopte u napadu bude neometan onda oni rade što hoće“.

Hoće li ovo biti posljednja utakmica Zadra ove sezone, ili će seriju ipak uspjeti vratiti u Zagreb, znat će se nakon današnjeg ogleda koji u dvorani Krešimira Ćosića počinje u 18 sati. Policija je utakmicu okarakterizirala kao utakmicu visokog rizika pa se posjetitelji mole da u dvoranu Krešimira Ćosića dođu što ranije kako bi se izbjegle gužve na ulazima. Dodajmo još kako je Cedevita i u drugoj utakmici pobijedila Jolly te se s 2:0 plasirala u polufinale doigravanja. S druge strane, Split i vrijednosnice Osijek igrat će majstoricu nakon što je dvoboj u Osijeku dobio domaćin čime je seriju izjednačio na 1:1.