31 svi 2023
Sve oči uprte u Ivana Ramljaka
Košarka

Sve oči uprte u Ivana Ramljaka

Jedan od onih koji su u plavo-bijelom dresu u Zagrebu, u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja Prvenstva Hrvatske ostali puno toga dužni, između ostalih je i Ivan Ramljak. Igrač sjajnih performansa i jedan od onih bez kojih ova momčad Zadra, jednostavno, ne može. Gdje je zapelo u Zagrebu, zašto je Ramljak u jednom trenutku rekao da više ne može, vjerojatno je poznato samo njemu. Njegovu treneru Aramisu Nagliću nije bilo jasno tada, a još manje danas:

“On je jednostavno ispao iz utakmice. Ne znam zašto. Nije bio u utakmici i smatram da se to ne može događati jednom igraču pogotovo ne na ovim razinama. Obavio sam s njim razgovor odmah nakon susreta, a jučer smo poslije treninga ostali ekstra raditi samo nas dvoje kako bi ga vratio za uzvrat. On nam je izuzetno važan igrač u tom energetskom dijelu koji nismo imali u prvoj utakmici. U obrambenom dijelu on zatvara jako puno toga i daje onu dodatnu energiju. U svim važnim utakmicama u kojima je on bio na viskom nivou bila je i momčad. On nam je jedan od ključnih igrača i vidjet ćemo kakav će biti sutra. Mislim da je i on svjestan katastrofalne utakmice koju je odigrao i uvjeren sam kako će biti na razini na kojoj mora biti”.
Jedno je sigurno. Ramljak je definitivno igrač čiji potezi na noge dižu cijelu dvoranu, a protivničke igrače tjeraju u očaj. Lepršavost, trka, energija i drakost vrline su koje ga krase. Kad toga izostane pati i on, ali i svi njegovi suigrači što se dobro osjetilo nekoliko puta ove sezone. Ne preostaje nam zato ništa drugo doli vjerovati kako će “Ram(b)o” sutra uistinu biti na razini koju priželjkuje njegov trener. Ali i svi navijači Zadra.
“Igraj Ivane volimo te mi”!

 

foto:KK Zadar/Zvonko Kucelin