31 svi 2023
KK Voštarnica i Škola košarke Zadar nastupili su na Uskršnjem turniru Bitola 2017.
Košarka

KK Voštarnica i Škola košarke Zadar nastupili su na Uskršnjem turniru Bitola 2017.

Voštarnica je nastupala sa ekipama mix djevojčice dječaci rođeni 2005. i ml., ekipom mlađih kadeta, dječaci rođeni 2003. i ml., te sa ekipom veterana koja je ove godine bila pojačana za Čedomira Ćiru Perinčića, dok su cure Škole košarke Zadar nastupale u konkurenciji mlađih kadetkinja cure rođene 2003. i mlađe.

Cure ŠK Zadar su u jakoj konkurenciji izborile prvo mjesto i imale su najkorisniju igračicu turnira u Magdaleni Dražić koja je vodila svoju ekipu do prvog mjesta.

Voštarnica mix 2005. i ml. su nastupili u jakoj skupini gdje su ostvarili pobjede protiv ekipe Kavadaraca 43:28, u polufinalu protiv domaćina ekipe Mladosti 58:51, da bi u finalu bili bolji od Partizana u napetoj utakmici sa rezultatom 51:46. Za najbolju igračicu turnira je proglašena Loreta Šimićev iz Voštarnice!

Generacija mlađih kadeta Voštarnice je nastupila na najjačem djelu turnira na kojem su nastupale i ekipe koje igraju dječju balkansku ligu te su osvojili izvrsno treće mjesto! U prvom kolu su dobili ekipu Pelistera iz Bitole 46:28 da bi u drugom susretu nakon neizvjesne utakmice izgubili od ekipe MZT- Skopje, inače drugoplasirane ekipe balkanske lige, tijesno sa 42:39. U utakmici za treće mjesto ekipa trenera Darka Frakina se konsolidirala te je sa odličnom igrom deklasirala vršnjake iz Partizana s visokih 55:28!

Na turniru su nastupali i veterani Voštarnice pojačani sa legendom zadarske košarke Čedomirom Ćirom Perinčićem koji su dospjeli do finala u kojem su izgubili od ekipe Pelistera 46:41. nN kraju turnira domaćin je organizirao domjenak za sve veterane gdje je bila degustacija makedonskog jela i vina nakon koje je ispalo da su svi pobjednici ovog turnira te da domaćin može s pravom očekivati dolazak zadarskih ekipa i dogodine!