28 ruj 2023
Zadar u kolovozu domaćin kampa F.C.  Internazionale iz Milana
Naslovna slider

Zadar u kolovozu domaćin kampa F.C. Internazionale iz Milana

Zadar će u mjesecu kolovozu, točnije od 9. – 18. kolovoza biti domaćin nogometnog kampa i to ne bilo kakvog već onog od svjetskog velikana F.C. Internazionale iz Milana. Čovjek koji se uhvatio velikog posla i koji je organizator ovog događaja naš je sugrađanin Anastazio Bajlo.

Kako je uopće došlo do organizacije.

“Ideja je krenula iz jednog drugog kampa, nećemo ga sada spominjati. Shvatili smo da su Zadru potrebni takvi događaji. Zadar ima puno djece koji se bave nogometom te je jako zanimljiv bazen s puno talenata. To nam je potvrdio i Inter na prvom sastanku. Do njega smo došli preko nekih naših poznatih nogometaša koji su na spojili. Inter je klub koji ima jako puno navijača u Zadru, ja osobno dugi niz godina njihov sam fan. Krenuli smo sa srcem a sada ćemo na kampu pokazati da smo spremni jedan takav događaj vrhunski i organizirati. Intencija je da ovo postane tradicionalan kamp a tako će i biti, budući da smo s Interom potpisali četverogodišnji ugovor.”

Kome je kamp namijenjen.

“Prijaviti se na kamp mogu sva djeca od 5 do 17 godina. Kamp će voditi pet ovlaštenih trenera iz Intera te njihov koordinator. Trenirat će se dva puta na dan a djeca koja se prijave uz rad na treninzima imat će i dodatnu animaciju i zabavu. Svi polaznici dobit će originalan dres Inter Academy kampa. Također, svi polaznici imat će osiguran i ručak te sve ono što im je potrebno kako bi ovaj događaj u Zadru svima ostao u predivnom sjećanju”.

Koliko polaznika se očekuje.

” S obzirom da je kamp limitiran na brojku od sto djece, mi očekujemo oko 200 – tinjak sudionika. Bit će tu u biti dva kampa sa po 100 djece kako bi treneri svima njima mogli se maksimalno posvetiti i dati im korisne savjete za dalje”.

Velika promocija Zadra.

“Apsolutno, kako se vidi kamp će biti u jeku turističke sezone. Mi očekujemo veliki broj djece i izvan Zadra. Imamo najavu dolaska djece i iz dva slovenska kluba. Veselimo se što ćemo ih ugostiti, dat ćemo sve da budemo odlični domaćini”.

Dodajmo da će kamp biti održan na obnovljenim terenima ŠRC Višnjik.