27 srp 2024
Marinković nakon debakla: Možda smo mislili kako će pobjeda doći sama od sebe!
Košarka

Marinković nakon debakla: Možda smo mislili kako će pobjeda doći sama od sebe!

Prva utakmica četvrtfinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske prošla je loše po igrače Košarkaškog kluba Zadar. Lekciju iz borbenosti, volje i želje očitali su im pomalo i vremešni igrači Cibone, koji su čak i bez prevelike pomoći sudaca s parketa otpuhnuli jučer bezidejne Zadrane. Jedan od onih koji se nije libio krivicu preuzeti na sebe bio je centar Zadra, Ivan Marinković:

“Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi koju su, očigledno, željeli više od nas. Spremniji su ušli u ovaj susret koji smo mi otvorili na katastrofalan način. To je nedopustivo za jednu play off utakmicu. U nastavku smo pokazali kakvu-takvu reakciju, ali to nije bilo dovoljno da se sustigne rezultat protiv ovakve momčadi kakva je Cibona. U ključnim trenucima nismo bili pravi. Tu prvenstveno mislim na sebe. Tko god je gledao utakmicu mogao je vidjeti kako je njihova agresivnost i energija bila na puno višem nivou nego naša. Ako želiš pobijediti u gostima treba igrati na puno višoj razini od ove na kojoj smo danas bili mi. Prije ovog dvoboja bili smo u odličnom ritmu od 11 pobjeda i dvaput smo u kratkom periodu pobijedili Cibonu. Što se dogodilo večeras ne mogu objasniti. Možda smo mislili da će pobjeda doći sama od sebe. Jedno je sigurno. Nismo ih podcijenili. Mislim samo da nismo bili dovoljno svjesni koliku težinu ima ova ekipa i da su utakmice doigravanja nešto sasvim drugo. Što je tu je, dat ćemo sve od sebe da u Zadru odigramo što bolju utakmicu i seriju vratimo u Zagreb. Zahvaljujem se i navijačima koji su potegnuli do Zagreba kako bi nas bodrili”.

Priliku da se iskupe svojim navijačima košarkaši Zadra imat će u nedjelju od 18 sati za kada je zakazan uzvratni dvoboj.

 

foto: KK Zadar – Zvonko Kucelin/Sport023