28 ruj 2023
Fenerbahče i četvrti put dolazi na Zadar Basketball Tournament
Košarka

Fenerbahče i četvrti put dolazi na Zadar Basketball Tournament

Zadar Basketball Tournament i ove će godine u Višnjik dovesti najbolje košarkaške ekipe Europe. Turski košarkaški div Fenerbahče potvrdio je da četvrti put dolazi u Zadar na ponajbolji europski pripremni turnir.

Klub koji je godinama sinonim za vrhunsku košarku mjesto na Zadar Basketball Tournamentu rezervirao je u srcu sezone, što dovoljno govori o važnosti ovog turnira koji će se u dvorani Krešimir Ćosić održati od 21. do 24. rujna.

Fenerbahče se i ove godine plasirao na Final Four Eurolige, elitnog europskog klupskog natjecanja. Izbacivši grčkog velikana Panathinaikos s 3-0 najavili su još jedan pohod na naslov košarkaškog prvaka Europe.

Predvođeni Željkom Obradovićem, najtrofejnijim europskim trenerom koji je titulu prvaka Europe osvojio čak osam puta, turski prvak se iz godine u godinu nameće kao najbolja europska košarkaška momčad.

Fener u Zadar dolazi kao dvostruki pobjednik turnira na kojem ih očekuju još tri europska velikana, što jamči da će i ove godine Zadar Basketball Tournament biti pravi košarkaški spektakl. Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event.

Četvrto izdanje Zadar Basketball Tournamenta imat će drugačiji koncept.

Seniorski turnir igrat će četiri ekipe, a svoj dolazak u Fenerbahce potvrdio je i Bayern Munchen. Juniorski dio turnira okupit će šest ekipa, među njima i ekipu KK Zadar.

Novi koncept turnira u Zadar će dovesti mlade košarkaše, njihove obitelji i skaute te time produljiti turističku sezonu, a susret najboljih europskih momčadi pokazat će zašto je Zadar grad košarke.