10 lip 2023
Šime Fantela debitira na katamaranu: “Veselim se novim izazovima”
Naslovna slider

Šime Fantela debitira na katamaranu: “Veselim se novim izazovima”

Olimpijski prvaci iz Brazila u klasi 470, jedriličari zadarskog Svetog Krševana, Šime Fantela i Igor Marenić, okreću novu stranicu svoje sportske karijere. Barem za sada neće jedriti u svojoj klasi. Okušat će se kao članovi posade katamarana u Poreču na match race jedriličarskom natjecanju,  dvobojskom jedrenju koje se jedri na dvotrupcima, odnosno katamaranima M32.

Šime Fantela o novom izazovu kaže.

“Match kup bit će u Poreču krajem svibnja. Mi ćemo na natjecanje stići pet dana prije regate. Brod ćemo dobiti od organizatora. To ćemo vrijeme iskoristit što bolje, moramo upoznati brod jer kad to napravite onda je sve lakše. Primarni plan je ove sezone skupiti što više iskustva u ovom natjecanju. Posadu uz mene čine još moj brat Mihovil, tu je i Igor Marenić, Patrik Damjan i Rajko Kujundžić. Jedri se sa četiri osobe, jedan je u rezervi. Veselimo se, naučit ćemo nešto sasvim novo i to nas čini sretnima”.

Sretno dečki, a kao što je Šime rekao u jedrenju ostaju vrijediti iste zakonitosti kada se upozna i savlada brod. S nestrpljenjem čekamo vaš debitantski nastup.

Foto: Vladimir Šetka