28 ruj 2023
Vladović: U Zagreb idemo po pobjedu!
Košarka

Vladović: U Zagreb idemo po pobjedu!

U sjajnoj atmosferi i odličnoj formi košarkaši Zadra u srijedu putuju prema Zagrebu na dvoboj četvrtfinala doigravanja Prvenstva Hrvatske protiv Cibone. Ne pamti se u novijoj povijesti kluba da se ikad s toliko doze optimizma odlazilo na susret protiv vječnih rivala kao ovih dana. Neki su spremni reći čak i kako će se naši košarkaši kući vratiti s pobjedom, kako će sindrom „Maslenice“, odnosno „masleničkog mosta“ ostaviti za sobom. No, i takvi će pripaziti na decibele u glasu kad izgovaraju tako nešto. Ipak, opće mišljenje je kako je Aramis Naglić svojim dolaskom preporodio ovu momčad za koju su čak i neki ljudi iz struke rekli kako je spremna otići do kraja. Uzeti naslov prvaka koji navijači sanjaju već dugih devet godina. Argument za potkrijepiti takvo razmišljanje sigurno leži i u činjenici kako je Zadar u posljednje vrijeme nanizao čak 11 pobjeda u domaćem prvenstvu, a pritom su slavili i protiv Cedevite i protiv Cibone. Jedan od onih koji sa Zadrom sanja još jednu titulu je i kapetan, u odsutnosti Lovre Bašića, Jakov Vladović:

„Jedanaest pobjeda je uistinu jedna lijepa serija koju bi voljeli produžiti i nakon ove četvrtfinalne utakmice protiv Cibone u Zagrebu. No, svjesni smo kako će za napraviti nešto više u Draženovom domu trebati odigrati jednu dobru utakmicu. Cibona igra dobru i kvalitetnu košarku i radi se o zbilja jednoj odličnoj ekipi“.

Zadrani su bez pobjede u Zagrebu već nekoliko godina. Možda je došao trenutak da se ta negativna serija prekine.

„Pa svakako bi bilo lijepo prekinuti tu seriju, no Cibona je sastavljena od dobrih igrača i stvarno ćemo trebati biti na našem maksimumu da ih pobijedimo u njihovoj kući. Nema velikih nepoznanica između nas. Uz nositelje igre, Žorića i Reynoldsa, tu su još i Šakić te Joksimović i Rozić. Sve skupa imaju jednu dobru širinu unutar rostera“.

A širinu rostera u posljednje vrijeme pokazuje i Zadar. U igri sve više sudjeluje bugarski krilni centar Georgijev, a iz ozljede se polako vraća i Mazalin koji je na utakmici protiv Alkara pokazao da će se na njega u doigravanju itekako moći računati.

„Pa slažem se. I atmosfera u svlačionici je vrlo dobra. Idemo se gore potući, odigrati jednu dobru utakmicu i nadamo se pozitivnom ishodu za nas. Pozivam i navijače da nas u što većem broju dođu bodriti u Zagreb u četvrtak kao i u Krešin dom u nedjelju“, zaključio je Vladović.