03 pro 2023
Biograd na Moru u svibnju postaje Meka studenata sportaša
Naslovna slider

Biograd na Moru u svibnju postaje Meka studenata sportaša

Biograd na Moru u svibnju će na nekoliko dana okupirati više od tisuću studenata sportaša koji će se natjecati na završnici nacionalnih sveučilišnih prvenstava. Naime, Hrvatski akademski sportski savez i grad Biograda potpisali su ugovor o suradnji na projektu koji će od 18. do 20. svibnja u kraljevskom gradiću okupiti 1200 studenata. Organizator UniSport finalsa i nositelj čitavog UniSport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, koji iza sebe ima najveći multi-sportski događaj održan u novijoj povijesti. Riječ je o Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka održanima prošle godine. „Ne nedostaje nam organizatorskog iskustva“, rekao je Zrinko Čustonja, predsjednik HASS-a i dodao:

„UniSport Finals su najveći događaj iz područja nacionalnog i studenskog sporta i uistinu ne pretjerujemo kada im tepamo kao „hrvatskoj Univerzijadi“. Ako stanemo i razmislimo, vidimo kako natjecanja gotovo 1200 sudionika u 8 sportova nisu uopće mala stvar. Pogotovo ukoliko su u obzir uzme stupanj kvalitete u nekima od sportova, jer brojni se natjecatelji natječu i u profesionalnim ligama“.

Ivan Rašetina na ovoj je završnici predstavnik natjecatelja i košarkaški reprezentativac Sveučilišta u Splitu.

“Pa prije svega moram primijetiti da ova natjecanja svake godine idu na jednu višu razinu. Kad sam tek upisao fakultet nisu se toliko učestalo organizirala ovakva natjecanja. U zadnje vrijeme sve je na visokom nivou. Od infrastrukture, pogona, organizacije i svega drugog. Mislim da je ovo odlična manifestacija.  Sveučilišni sport sve se više razvija čemu u prilog govori i činjenica kako postoje i sveučilišni klubovi koji se natječu na razini Hrvatske. Ali kako ja ipak igram za Sveučilište u Splitu nadam se da ćemo na Finalsima mi biti ti koji će odnijeti pobjedu”.

Dodajmo kako je ovo prvi put da taj najveći događaj studentskog sporta dolazi u Biograd, koji će tako osim obilja sporta gostima ponuditi i vrlo kvalitetan zabavni sadržaj. Sretno!

 

foto: Danijela Đimoti-Novi radio