28 ruj 2023
Naglić: Ne zamaram se parovima doigravanja, danas igramo protiv Alkara!
Košarka

Naglić: Ne zamaram se parovima doigravanja, danas igramo protiv Alkara!

U posljednjem, 26. kolu osnovnog dijela A-1 hrvatske košarkaške lige Zadar u dvorani Krešimira Ćosića dočekuje momčad sinjskog Alkara. Očekuje se kako će to za Zadrane biti trening utakmica uoči onog što slijedi, a to je doigravanje za naslov prvaka. Od ove sezone osam momčadi ulazi u tu borbu, a raspored četvrtfinala kroji poredak nakon odigranih 26 utakmica. Trener Zadra Aramis Naglić dvoboj protiv prijatelja iz Sinja najavio je sljedećim riječima:

„Pa sigurno nećemo neozbiljno ući u utakmicu bez obzira što su i oni osigurali prvoligaški status za iduću sezonu. Nama je ova utakmica, kao uostalom i sve u ovom nizu, priprema za doigravanje i moramo je shvatiti ozbiljno. Pretpostavljam da tenzije i ona unutarnja motivacija kod igrača neće biti na razini Cedevite, ali i uz to mi smo apsolutni favoriti i moramo kući pokazati da igramo ozbiljnu košarku“.

Čast Alkaru, no sve oči danas će biti uprte u Zagreb gdje će se u dvobojima Cedevite i Šibenika te Cibone i Splita dijeliti startne pozicije. Naglić kaže kako se kalkulacijama nije bavio ni prije, pa neće ni sad:

„Veselimo se doigravanju, a s kim ćemo igrati u četvrtfinalu pričekajmo ishode današnjih dvoboja. Ako bude Šibenik očekuje nas jedna tvrda ekipa i vruć teren. U slučaju da to bude Cedevita ili Cibona onda je to već košarka na razini ABA lige. Ali kažem, strpimo se još ovih nekoliko sati“.

Kombinacija je mnogo, ima čak i jedna u kojoj bi Zadar na kraju mogao čak biti i četvrtoplasirani i u četvrtfinalu imati prednost domaćeg parketa. No, praviti račun bez krčmara uvijek je bilo neozbiljno, pa ćemo tako i ovog puta pričekati kraj svih utakmica koje zbog važnosti počinju sve u isto vrijeme, odnosno od 18 sati.