21 ruj 2023
Alkar arhiviran! A sad ozbiljno; u četvrtfinalu klasici protiv Cibone!
Košarka

Alkar arhiviran! A sad ozbiljno; u četvrtfinalu klasici protiv Cibone!

Lagani trening. U te dvije riječi stao bi cijeli opis jučerašnje utakmice posljednjeg 26. kola A-1 domaće košarkaške lige u kojoj je Zadar u obiteljskom okruženju pobijedio sinjskog Alkara 101:67. Prijateljskom ugođaju u dvorani doprinijeli su navijači jedne i druge momčadi koji su se na kraju i srdačno pozdravili. Za svaku pohvalu i primjer. Šteta što takve scene na sportskim borilištima ne gledamo i češće. Ambijent iz dvorane prenio se i u press salon gdje se trener Alkara Damir Milačić na konferenciji za medije kratko osvrnuo na utakmicu, a potom zaželio Zadru svu sreću u nastavku sezone.

„Žao mi je što je to ovako danas izgledalo ali evidentno je da smo i psihološki i mentalno potpuno iscrpljeni. Prva četvrtina je usmjerila cijelu utakmicu. Mi smo bili bez agresije, bez onoga što nas je krasilo kroz cijelu sezonu. Mlada smo ekipa bez neke pretjerane kvalitete ali bili smo hrabri i vjerovali smo da ćemo uspjeti ostati u prvoj košarkaškoj ligi što nam je i pošlo za rukom. Ovo je za Zadar bio jedan idealan susret za ono što ih čeka dalje. Želim mu sreću i mislim kako ima kvalitetu da ode čak i do kraja“.

I trener Zadra Aramis Naglić naglasio je kako je utakmica s Alkarom bila tek priprema za ono što slijedi.

„Nama je bilo važno da ne gubimo današnji dan sa slabijim ritmom ili prevelikom rotacijom u ekipi. Uspjeli smo u svom naumu da dobro uđemo u utakmicu, odigramo dobro prvo poluvrijeme i to nam je bio najbolji trening za ono što nam slijedi“.

A ono što slijedi su najmanje dva klasika hrvatske košarke u kojima će Zadar suprotstaviti Ciboni.

„To će biti lijepe utakmice. To su uvijek pravi derbiji. Izuzetno cijenim Cibonin sastav i njenog trenera Damira Mulaomerovića. Ove su godine imali jako tešku sezonu s puno padova i neprilika. Treba respektirati njihov pošten način na koji su to sve odradili. A mi smo spremni za te utakmice. Motiv veći nego što je Cibona nam ni ne treba, i ja sam uvjeren da ćemo i mi grači kao i gledatelji uživati u jako dobroj košarci. Sudbina je htjela da se sretnemo već u ovoj fazi doigravanja, ali za doći do kraja treba učiniti neke velike stvari. A pobijediti Cibonu u Zagrebu to svakako je“.

Četvrtfinalni parovi složili su se nakon što su odigrani svi susreti jučerašnjeg kola. Najviše utjecaja na sam raspored imali su dvoboji u kojima je  Cibona u Zagrebu pobijedila Split, a Cedevita Ludbregu izgubila od Šibenika. Zadra je tako dopalo da kao petoplasirana momčad u prvoj utakmici četvrtfinala gostuje kod Cibone. Termin utakmice još uvijek nije poznat, no najvjerojatnije će ta serija na dvije pobjede započeti u srijedu ili četvrtak.