01 lis 2023
Tajnik HVS-a Renato Živković posjetio kamp vaterpolistica na Višnjiku!
Naslovna slider

Tajnik HVS-a Renato Živković posjetio kamp vaterpolistica na Višnjiku!

U posjet kampu za mlade vaterpolistice koji se ovog vikenda održava u našem gradu stigao je i tajnik Hrvatskog vaterpolo saveza Renato Živković. Uz njega, na bazenu Višnjika uočili smo i koordinatora svih mlađih reprezentativnih selekcija pri HVS-u Nevena Kovačevića. Dovoljno za zaključak kako se u ženskom vaterpolu spremaju ozbiljne stvari. Upravo to nam je potvrdio i sam Živković.

„Tako je. Maksimalno ozbiljno smo krenuli u rad sa ženskim vaterpolom. Ne očekujemo rezultate preko noći, no ovakvi kampovi gdje djevojke mogu učiti od čak osam trenera na čelu s voditeljicom kampa Mijom Šimunić prvi je korak na tom putu. Izuzetno nam je zadovoljstvo biti u Zadru jer ovdje se uistinu osjećamo sjajno. Vaterpolo klub Zadar i njegov trener Goran Jovančević čine sve kako bi nam boravak u vašem gradu prošao što komotnije. Ne samo što se smještaja tiče, već i same radne okoline. Lijepo je vidjeti ovako velik broj djevojaka što govori da smo na dobrom putu i ne bojimo se kako uskoro neće stići i rezultati“.

Ženski vaterpolo prepoznat je u većim hrvatskim gradovima poput Zagreba, Rijeke, Dubrovnika, Šibenika i Splita. Zadatak koji je  postavljen ispred HVS-a je svakako podizanje kvalitete i u ostalim, manjim sredinama.

„Upravo tako. Radimo intenzivno na tome, međutim moram priznati kako nije lako. U većim centrima je puno lakše, no u malim sredinama to ide sporijim korakom. Ipak, zadovoljni smo radom klubova u gore navedenim sredinama, a i prvenstvo je jako zanimljivo. Ponavljam, za nešto više treba vremena, radimo dobro, na pravom smo putu i samo treba ustrajati“.

Kampovi pri HVS-u su učestala su stvar, no zanimljivo je kako je ovaj u Zadru prvi ovakve vrste gdje su na svojevrsnu provjeru došle djevojke u dobi od 11 do 15 godina iz cijele Hrvatske.

„Tek nedavno smo krenuli i sa ženskim kampovima koji se u muškim mlađim selekcijama provode već dugi niz godina. To se pokazalo vrlo važnim jer tu te mlade djevojke na neki način po prvi put dolaze u kontakt sa nekom reprezentativnom selekcijom. Tu je osam reprezentativnih trenera i to je određena edukacija i za njih. Najveći problem su nam, naravno, financije jer to sve skupa puno košta. Ali dajemo sve od sebe i izuzetno smo zadovoljni kako stvari napreduju“, za kraj će Živković.