09 pro 2023
Nogometašice Donata nadigrale Dalmaciju
Naslovna slider

Nogometašice Donata nadigrale Dalmaciju

Nogometašice Donata upisale su pobjedu od 3:1 protiv Dalmacije u dvoboju 9. kola Druge HŽNL. Zadranke su tako potvrdile ulogu favorita u ovom dvoboju koji je praktički bio riješen već u prvom poluvremenu. S dva pogotka Josipe Jerolimov i jednim  Emine Petre Vuk nogometašice Donata već tada su imale prednost od 3:0. Mogla je pobjeda biti i uvjerljivija da je kapetanica Antonija Goja realizirala jedanaesterac koji je zaradila Lucija Kanjer. A kako to u nogometu u pravilu biva, kad ne zabiješ onda primiš, pa je tako pred sam kraj utakmice konačan rezultat postavila Katarina Lakuš. Drugo poluvrijeme nije zadovoljilo niti trenera Donata, Dragana Buterina:

“Svaka utakmica je priča za sebe i nijedna utakmica nije lagana. Rekao sam igračicama da je najvažniji pristup. U prvom poluvremenu smo izgledali dosta dobro, zabijali, držali raspored i igrali disciplinirano. U poluvremenu smo se dogovorili da ćemo igrati kao da je 0:0 ali nismo uspjeli u tome. Pokušali smo zabiti još koji zgoditak, no nismo uspjeli održati disciplinu koja je bila potrebna za tako nešto. IKažu da se pobjedi ne gleda u zube, ali bit ću iskren i reći kako nisam zadovoljan načinom na koji smo odigrali drugo poluvrijeme”.

Idući dvoboj ponovno nosi derbi u kojem nogometašice Donata iduće nedjelje gostuju u Dubrovniku kod lidera lige, Omble.

“Tako je. Opet ističem kako su oni najbolja ekipa cijele lige i apsolutni su favoriti u ovoj utakmici. Ali ne idemo dolje s bijelom zastavom. Idemo se nadigravati. Dat ćemo sve od sebe, pokušat ćemo maksimalno ozbiljno odraditi tu utakmicu pa ćemo na kraju vidjeti tko će se veseliti”, za kraj će Buterin.