28 ruj 2023
Matteo Pranić uoči Hrvaca: Učiniti sve da uzdignute glave napustimo travnjak
Naslovna slider

Matteo Pranić uoči Hrvaca: Učiniti sve da uzdignute glave napustimo travnjak

Nogometaši Zadra na Stanovima u dvoboju 27-og kola Treće HNL regije Jug igraju protiv Hrvaca. Kako se Hajduk II na vodećoj poziciji odvojio na vrhu s prednošću od 12 bodova, meta ostalih klubova u vrhu, pa tako i Zadra, osvajanje je što bolje pozicije na ljestvici na kraju sezone. A prva prilika prema ostvarenju tog cilja otvara im se upravo danas. Jer bez obzira što se Hrvace trenutačno nalaze na trećem mjestu na tablici, Zadrani u dvoboj ulaze ohrabreni spoznajom kako ove sezone kod kuće još nisu izgubili nijednu utakmicu. Lijevi bočni Zadrana, Matteo Pranić smatra kako će se taj niz nastaviti i nakon današnje utakmice:

„Pa mi jesmo favoriti u današnjoj utakmici. No, protiv Hrvaca ćemo ipak morati pokazati respekt jer ipak se one nalaze na trećem mjestu prvenstvene ljestvice s četiri boda više od nas. Danas nas ne zanima nas ništa drugo osim pobjede jer bi nas ti bodovi podignuli  i psihološki i na tablici. Učinit ćemo sve da uzdignute glave napustimo travnjak“.

Iako stoji činjenica kako su Zadrani na domaćem terenu favoriti protiv svakog u ovoj ligi, rezultati u posljednja tri kola ne opravdavaju tu tvrdnju. Od mogućih devet osvojili su tek dva boda.

„Istina. No, ti rezultati ne smiju nas pokolebati. Atmosfera u momčadi i dalje je dobra. Na treninzima se radi jako i uvjeren sam kako polako usvajamo trenerove ideje i vizije. Mi želimo na kraju sezone biti što bolje plasirani. Ne krijemo da želimo osvojiti drugo mjesto i učinit ćemo sve da to i ostvarimo.“

Utakmica između nogometaša Zadra i Hrvaca igra se na Stanovima s početkom od 16 sati i 30 minuta.