21 lip 2024
Ivan Pudar nakon poraza od Hrvaca opalio po igračima: Neki od njih ne znaju svoj posao!
Naslovna slider

Ivan Pudar nakon poraza od Hrvaca opalio po igračima: Neki od njih ne znaju svoj posao!

Nogometaši Zadra upisali su i prvi domaći poraz u natjecanju Treće HNL jug. Na Stanovima ih je u dvoboju 29. kola s 1:0 porazila momčad Hrvaca. Pobjednički gol postigao je Marko Vukušić u 26. minuti utakmice. Tražili su Zadrani nakon toga izjednačenje ili čak i potpuni preokret, no iako su od 70. minute imali igrača više, i u 88. neiskorišteni kazneni udarac, nisu uspjeli u svom naumu. Trener Zadra Ivan Pudar za poraz je okrivio svoje igrače:

“Određeni igrači koji se nalaze u ovom klubu ne znaju svoj posao. Meni je žao da niste prisutni na treninzima gdje im se objašnjava od taktičko-tehničke discipline preko kontroliranja igre do svega ostalog. Ne znam u čemu je problem. Neke akcije čak su i vidljive na terenu, ali dati gol, odigrati kvalitetnu loptu to nije u mojoj domeni. Ne želim se pravdati ali nogomet se igra zbog golova i ako je protivnik dao jedan više onda je zasluženo pobijedio”.

O dosuđenom jedanaestercu?

“Stvarno ne bi o penalu govorio. Sudac k’o sudac to je jedna posebna priča. Trebalo bi napraviti da su suci profesionalci, a ne da rade još dva druga posla uz ovo. Isto tako, volio bi da i oni daju izjave kao i mi. Ljudski je pogriješiti ali neka dođe tu ispred vas pa kaže gdje je pogriješio. Ljudski je i dobro suditi. A mi sad tu pričamo o nečemu. O čemu? Oni se otuširaju, spakiraju i otiđu na večeru. I nikoga nije briga. U nogometu trebamo imati ljude iz nogometa, a ne neke penzionere koji se nikad ovim sportom nisu bavili. Neka naših pet klubova, mislim na Dinamo, Hajduk, Rijeku, napamet sad govorim, klubovi koji imaju kontinuitet neka oni odlučuju pa ćete vidjet kako će sve biti drugačije. Treća liga je “ajme”, Druga je kakva-takva, a u Prvoj su problemi. I tko će se sad baviti nekakvom situacijom s utakmice Treće lige. Nemojmo govoriti u vjetar”.

S druge strane trener Hrvaca Ivan Medvid u svom je izlaganju bio jako kratak:

“Što reći? Jedna tvrda i teška utakmica. Mi smo svoju šansu iskoristili, Zadar svoje nije. Na kraju, da li je pobjeda zaslužena ili nije, ne znam. Znam samo da nosimo kući tri boda”.

Zadar je tako i nakon 27. kola ostao na petom mjestu s 41 bodom. U idućem kolu naši nogometaši gosti su Croatije iz Zmijavaca.