08 lip 2023
Voditeljica kampa za mlade vaterpolistice Mia Šimunić: Tko zna, možda upravo u Zadru nikne nova reprezentativka Hrvatske!
Vodeni

Voditeljica kampa za mlade vaterpolistice Mia Šimunić: Tko zna, možda upravo u Zadru nikne nova reprezentativka Hrvatske!

Zatvoreno plivalište Višnjika iduća će tri dana biti radni ambijent za 37 mladih vaterpolistica iz cijele Hrvatske koje su se po prvi put okupile na kampu kojem je organizator Hrvatski vaterpolo savez, a domaćin Grad Zadar, Vaterpolo klub Zadar i Športski centar Višnjik. Voditeljica kampa, ali i tima od ukupno osam ljudi, koji će ovog vikenda u našem gradu vrijedno raditi, jest Mia Šimunić, reprezentativka koja je 2010. s Hrvatskom po prvi put u povijesti nastupila na Europskom prvenstvu.

„Uistinu je veliko zadovoljstvo biti s ovolikim brojem cura u Zadru. Ovdje su uz mene još treneri i trenerice koje inače vode sve kategorije po klubovima. Evo, po prvi put su nam došle i cure iz Slavonije što dosad nije bio slučaj. Uspjeli smo ih uključiti u rad ženskih sekcija u vaterpolu. Čak se nadamo i njihovom nastupu na kadetskom prvenstvu koje će se održati za dva mjeseca“.

Hrvatski ženski vaterpolo tek je u povojima o čemu dovoljno govori činjenica kako tek pet klubova u državi pri klubu ima aktivnu žensku selekciju.

„Da, to su splitska Bura, dubrovački Jug, zagrebačka Mladost, riječko Primorje i šibenska Viktorija. Evo od nedavno i Osijek ima jednu selekciju ali one se zasada još uvijek ne natječu, kao i Slavonski Brod. Mi smo svi ostali aktivni u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj kategoriji“.

U Zadru se okupilo 37 vaterpolistica što je brojka koja je voditeljicu kampa itekako zadovoljila. Ipak, u budućnosti Mia se nada kako će na kampovima biti i veći broj djevojaka.

„Naravno. Već ova brojka nije zanemariva, no moramo napomenuti kako su nam ovdje djevojke od 2002.-2006. godišta. Selekcija je raznovrsna i raznolika i nama je zaista zadovoljstvo raditi s djevojkama koje svaki trening odrađuju maksimalno angažirano i s osmijehom na licu. Jedno lijepo iskustvo za njih“.

Mia, njen tim i vaterpolistice u našem će gradu biti do nedjelje. Naša sugovornica rekla nam je i na čemu će se u bazenu najviše raditi.

„Ukupno planiramo odraditi osam treninga od kojih će zadnji biti u nedjelju ujutro. Najviše radimo na zajedničkom povezivanju, upoznavanju djevojaka i tome kako one rade u svojim klubovima. Pokušavamo im pokazati kako se radi u drugim gradovima, da postoji velika konkurencija i da nisu one jedine. Želimo da se što više prihvate rada kada se vrate svojim klubovima kako bi u budućnosti postale kvalitetne igračice“.

Stvaraju li se možda ovdje i sada u Zadru i nekakve buduće reprezentativke?

„A ne još. Cure u ovom kampu su još premlade. Za primjer, naša najmlađa selekcija koja igra prvenstva i natjecanja su cure rođene 1999. Ovdje su kao što sam rekla dosta mlađe djevojke, no svakako već isplivavaju one koje pokazuju i talent i želju i volju i jedan veliki rad. Vjerujem da će neke od njih sigurno zaigrati i za reprezentaciju. Vidjet ćemo“, zaključila je Mia.