28 ruj 2023
B. Miletić: Gostovanje u Kini bio je pun pogodak
Nogomet

B. Miletić: Gostovanje u Kini bio je pun pogodak

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija na čijem kormilu je Zadranin, Božidar Miletić nedavno je gostovala u Kini na kontrolnom turniru. Naše cure su odigrale dvije pripremne utakmice protiv Kineskinja. Obje su izgubile, prvu 2:0, drugu 2:1.

Unatoč porazima, Miletić je i više nego zadovoljan učinjenim na ovoj turneji.

„Igra i rezultat su za mene iznad očekivanja. Kao što sam i prije puta najavio, mi posjedujemo individualnu kvalitetu za igranje ozbiljnog nogometa. Ono što je bilo pitanje jest, možemo li mi taktički i fizički odgovoriti reprezentaciji koja je na posljednjem Svjetskom prvenstvu igrala u četvrtfinalu protiv SAD-a i koja je na ovom turniru igrala u najjačem sastavu. Gledajući ranking, Kina 14. a mi 53. ne mogu nego biti zadovoljan. Na iznenađenje mnogih pokazali smo sav svoj potencijal i unatoč dva poraza iz svega izalzimo kao pobjednici s nadom u još svjetliju budućnost“.

I vaši domaćini ostali su iznenađeni.

„Itekako, očekivali su puno lakši test ali su ostali ugodno iznenađeni. Čestitali su nam, to nam puno znači. Ipak je riječ o odličnoj reprezentaciji i dobiti od njih takav kompliment znači da ste na dobrom putu. U pravom smislu smo opravdali njihovo povjerenje i mislim otvorili put i mlađim ženskim selekcijama prema Kini“.

Što sljedeće očekuje naše seniorke.

„U lipnju ćemo odigrati dvije prijateljske utakmice. Još uvijek ne znamo imena protivnika, to ćemo dogovarati tek nakon ždrijeba kada budemo saznali koja reprezentacija neće biti s nama u skupini kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo“.

U stručnom stožeru uz izbornika Miletića kao trener vratarki bio je i još Zadranin, Krešimir Jaklin.