28 ožu 2024
Zadranin Ivan Krpina u pratnji sudionika biciklističkog Tour of Croatia
Ostali sportovi

Zadranin Ivan Krpina u pratnji sudionika biciklističkog Tour of Croatia

Svog sudionika na biciklističkoj utrci Tour of Croatia ima i Zadar. Istina, još uvijek ne kao vozača već kao suca i to na motoru. Riječ je o našem sugrađaninu Ivanu Krpinu koji ovu dužnost obavlja već drugu godinu.

Itekako je Ivan zadovoljan, znamo ga kao dugogodišnjeg djelatnika u ovom sportu i to u nekadašnjem BK Sveti Donat.

„Velika čast i priznanje u svakom slučaju. Cijeli život sam u blizini bicikli, prije kao vozač, zatima kao trener i evo sada kao sudac. Ponosan sam što sam u tom timu i vjerujte mi uživam“.  

 

Koji je opus njegovog posla, dodaje.

„Ja hvatam brdske ciljeve, pratim bjegunce kad se odvoji grupa ili pojedinac te je moj dio posla da pratim i cijelu regularnost, da ne bude nekih nepravilnosti i nepoštivanja pravila. Odgovornost je velika, tu su samo probrani suci. Sudački povjerenik za ovakve utrke bira najbolje. Drago mi je da sam u tom izabranom društvu“.

Koliko voli biciklizam govori i podatak da je Ivan radi ove utrke Irsku u kojoj trenutačno živi zamijenio rodnom grudom.

„U biti, jedva sam i dočekao haha. Istina, uzeo sam godišnji kako bi mogao biti sudac na ovom natjecanju“.

Sam Tour of Croatia velika je promocija cijele Lijepe naše.

„Ogromna, dosta ljudi i ne zna koliko je u inozemstvu biciklizam popularan i praćen sport. Samo kada se zna da će se na mnogim tv postajama u raznim zemljama svijeta u udarnim terminima prikazivati Hrvatska, to je izvrsno. Velika promocija Hrvatske, također i našeg bisera Zadra“.

Četvrtak jedva čeka. Start etape je u Imotskom a cilj poslijepodne u Zadru.

„To sanjam iz nekoliko razloga. Moja majka je rođena u Imotskom a otac u Zadru. Eto, sada ćemo ta dva grada spojiti biciklom, dobro, ja motorom, haha. Super, to mi puno znači i jedva čekam ulazak u cilj u svom Zadru“.