25 tra 2024
Damire, hvala Ti na svemu
Borilački

Damire, hvala Ti na svemu

Na Gradskom groblju u Zadru danas je u nazočnosti obitelji, prijatelja i znanaca te mnogih sportskih djelatnika sahranjen osnivač, predsjednik i trener Boksačkog kluba Diabolik, Damir Zrilić. Damir je na blagdan Uskrsa preminuo u 55. godini života nakon duge i teške bolesti. Najvažniju borbu u životu, nažalost nije uspio dobiti te je otišao na neko puno ljepše mjesto.

Na svemu učinjenom za zadarski sport, posebno boks zahvalio mu se pročelnik Odjela za sport i kulturu Grada Zadra, Radovan Dunatov dok je uime BK Diabolik prigodne riječi rekao Josip Čulina.

U svojoj trenerskoj karijeri samo na državnim natjecanjima predstavnici njegovog  Diabolika osvojili su više od 170 medalja. Dugo godina Zrilić je sudjelovao i u radu mlađih državnih selekcija. Također, bio je i član Izvršnog odbora HBS-a te predsjednik Natjecateljske komisije. Jedan je od pokretača hrvatske boksačke lige i jedan od osnivača Zadarskog boksačkog saveza.

Zahvaljujući njemu Zadar je 2007. posjetio i jedan od najvećih boksača svih vremena, bivši svjetski prvak Vitaliy Kličko dok je 2005. godine Zrilić organizirao u Jazinama meč između Stjepana Božića i Argentinca Julia Vasqueza za svjetsku WBF titulu u supersrednjoj kategoriji.

Iza sebe je Damir ostavio suprugu Asiu i kćerku Lauru.  Vječna mu slava i hvala.