01 lis 2023
Preminuo boksački trener Damir Zrilić
Borilački

Preminuo boksački trener Damir Zrilić

Nakon duge i teške bolesti danas je u Zadru preminuo u 55. godini života dugogodišnji predsjednik i trener Boksačkog kluba Diabolik, Damir Zrilić. Iza sebe je Damir ostavio suprugu Asiju i kćer Lauru. Posljednji ispraćaj bit će u srijedu na Gradskom groblju s početkom u 16 sati.

Nažalost, Damir nije dočekao 22. travanj i 23. godišnjicu svog kluba koji je od svog postanka bio poznat a i dalje je kao rasadnik mnogih vrsnih i talentiranih boksača. Samo na državnim natjecanjima predstavnici Diabolika osvojili su više od 170 medalja.

Dugo godina Zrilić je sudjelovao i u radu mlađih državnih selekcija. Također, bio je i član Izvršnog odbora HBS-a te predsjednik Natjecateljske komisije. Jedan je od pokretača hrvatske boksačke lige i jedan od osnivača Zadarskog boksačkog saveza.

Zahvaljujući njemu Zadar je 2007. posjetio i jedan od najvećih boksača svih vremena, bivši svjetski prvak Vitaliy Kličko dok je 2005. godine Zrilić organizirao u Jazinama meč između Stjepana Božića i Argentinca Julia Vasqueza za svjetsku WBF titulu u supersrednjoj kategoriji.