28 ruj 2023
Sveučilišni futsal: Zadrani protiv Verna za završnicu, Zadranke ispale
Futsal

Sveučilišni futsal: Zadrani protiv Verna za završnicu, Zadranke ispale

U organizaciji centra za tjelovježbu i studentski sport u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku završeno je Unisport natjecanje u futsalu Sveučilišta i Veleučilišta. Sveučilište u Zadru nastupilo je u muškoj i ženskoj konkurenciji te je ostvarilo polovičan uspjeh. Naime, muškarci su se pobjedom nad Sveučilištem u Dubrovniku i porazom od Veleučilišta Baltazar plasirali u posljednju fazu pred završni turnir, dok su se djevojke od daljnjeg nastupa oprostile porazima od Sveučilišta u Splitu i Rijeci. Čujmo što je u ime organizatora rekao Tonći Jerak:

“Iza nas su dva dana natjecanja na Višnjiku gdje su studenti igrali 4. i 5. kolo, a studentice poluzavršnicu regije Jug. Vidjeli smo puno kvalitete i pojedine reprezentativce Hrvatske te prvoligaške igrače. S klupe ih također vode bivše legende hrvatskog malog nogometa. Što se našeg Sveučilišta u Zadru tiče vjerujem kako će u posljednjem kolu izboriti plasman na završnicu, no u Zagrebu ih očekuje momčad Verna koju će naši igrači morati svladati ukoliko se misle naći među četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj. Bit će jako teško, no nema predaje”.

Posljednje natjecanje na kojem će zadarski sveučilištarci nastupiti prije završnice održat će se krajem mjeseca u Zagrebu, dok će se završni turnir održati u svibnju u Biogradu na Moru.