08 lip 2023
Cijeli svijet za jedan cilj: Wings for life i ove godine u Zadru
REKREACIJA

Cijeli svijet za jedan cilj: Wings for life i ove godine u Zadru

Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme u nedjelju 7. svibnja 2017. svijet će ponovno ujediniti svoja nasmijana lica i krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak.

U 13 sati po hrvatskom vremenu globalna utrka Wings for Life World Run započinje na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta. Utrka je ovo koja nema ciljnu liniju pa ju zato završi baš svatko. Ciljna linija presretačko je vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke.

Hrvatska utrka kreće iz Zadra, grada iznimne povijesti i bogatog kulturnog naslijeđa koji se smjestio na središnjem dijelu Jadranske obale. Utrka počinje s Foruma, nedaleko od predivnog simbola grada – crkve sv. Donata. Staza se zatim penje prema Jadranskoj magistrali i pruža do prekrasnog Primoštena.

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

MINIMALNA DOBNA GRANICA
U utrci mogu sudjelovati svi pojedinci s najmanje 16 ili više navršenih godina na dan utrke. Maloljetni sudionici (16 -18 godina) moraju biti prisutni s roditeljem na mjestu utrke ili s potpisanom izjavom roditelja uz priloženu kopiju osobne iskaznice roditelja. Organizator zadržava pravo zatražiti dokaz o starosti i identitetu bilo kojeg sudionika. Najniža dobna granica vrijedi i za sudionike u invalidskim kolicima.

ROK ZA PRIJAVU
Prijave se zatvaraju 3. svibnja 2017. u 13:00 sati po lokalnom vremenu (CET) ili do datuma kada se dosegne limit trkača.

Prijave s personaliziranim startnim brojem zatvaraju se 12. ožujka 2017. u 13:00 sati po lokalnom vremenu (CET).

STARTNINA
Do 31. siječnja: 100,00 HRK

Od 1. veljače: 150,00 HRK

Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life, koja financira istraživanja leđne moždine.
Više informacija na službenoj stranici utrke.