08 lip 2023
Streličarstvo: Održan 2. Zadar Open, Beader iznenadio konkurenciju
Ostali sportovi

Streličarstvo: Održan 2. Zadar Open, Beader iznenadio konkurenciju

U Crnom na igralištu NK Dalmatinac u organizaciji Streličarskog kluba Zadar održan je 2. Zadar Open. Lijepo vrijeme privuklo je kako dosta natjecatelja tako i sve one koji vole ovaj sport. Užitak je bio dan provesti u prirodi.

Kako je to izgledalo i koliko su zadovoljni više nam je rekao tajnik SK Zadar, Tomislav Fabijanić.

„Otvorili smo sezonu na otvorenom, riječ je o turniru koji je u kalendaru streličarskog saveza a nama je ujedno bio i dobra priprema za državno prvenstvo koje ćemo organizirati Bilo je oko 40 natjecatelja izvan Zadra, nekoliko ih je stiglo iz Slovačke i Slovenije te BIH te desetak naših predstavnika. Bilo je dobrih rezultata tako da možemo biti i više nego zadovoljni ovom provjerom“.

Predstavnici SK Zadar dosta su aktivni u posljednje vrijeme, dobri rezultati također su prisutni.

„Ne možemo se požaliti, imamo dvoje državnih prvaka. Luana Blaslov je najbolja seniorka u disciplini zakrivljeni luk dok je Marko Štiks kod dječaka do 12 godina prvi u Hrvatskoj“.

I ovi rezultati možda mogu privući neke nove buduće streličare u Vaš klub.

„To bi bilo lijepo, dapače to i priželjkujemo. Mi treniramo na jednom terenu izvan Bokanjca, teren je uz cestuz, mete se vide. Treninzi su utorkom, četvrtom i subotom od 17 i30 do 19 i 30. Svi su dobrodošli, neka dođu i okušaju se“.

Dobar rad u klubu prepoznat je, samo dobivanje domaćinstva PH pravi je pokazatelj.

„Apsolutno, i to je ono što nas čini sretnima i govori nam da smo na pravom putu. Jedva čekamo to prvenstvo, spremni smo iako će nam to biti najveći izazov. Očekujemo veliki odaziv naših najboljih strijelaca, vjerujem da ćemo biti odlični organizatori“.

Iznenađenje je priredio strijelac iz Ploča, Ante Beader koji nastupa za SK Streličar iz Mostara. U raspucavanju za medalju u polufinalu je sa 7:3 pobijedio višestrukog prvaka Hrvatske Roberta Potrkača iz SK „Glina“, koji drži 11 državnih rekorda. U finalu turnira dočekao ga je Dobroslav Oštrek iz SK „Grebengradski streličari“ te je nakon rezultata 5- 5, Beader pobijedio zlatnom strijelom.

„Presretan sam, stvarno nisam znao što očekivati od ovog turnira. Ja i moji Pločani Ivica Buljan i Lidija Buljan dosta smo kratko u ovom sportu. Međutim, odmah smo se zaljubili u njega i nastojimo nastupiti na što više turnira. Ovo u Zadru nisam niti sanjao, pobijedio sam ona prava imena u streličarstvu i još sam pod dojmom, Drago mi je, ovo mi je veliki poticaj za dalje“.