09 pro 2023
Zvonimir Brozić na otvaranju 10.Kupa Hrvatske košarke u kolicima: U Zadru se svi osjećaju lijepo!
Sport osoba s invaliditetom

Zvonimir Brozić na otvaranju 10.Kupa Hrvatske košarke u kolicima: U Zadru se svi osjećaju lijepo!

U dvorani Jazine jučer je započeo 10. Kup Hrvatske košarke u kolicima kojemu je domaćin i organizator Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar. Na svečanom otvorenju podijeljena su priznanja najboljim momčadima i pojedincima kroz ligaški dio natjecanja, a dva dana utakmica u Jazinama otvorio je zamjenik ministra branitelja Republike Hrvatske, Nenad Križić. Kao izaslanik iz Hrvatskog paraolimpijskog saveza u Zadru boravi Zvonimir Brozić, koji nije krio oduševljenje da se turnir održava baš u našem gradu:

 “Izuzetna je čast biti ovdje u Zadru na ovom jubilarnom 10. kupu Hrvatske košarke u kolicima. Lijepi je to jubilej, znate. Košarkaši su dio obitelji Hrvatskog paraolimpijskog odbora, postižu izuzetne rezultate, a mi im u tome pomažemo koliko god možemo. Evo imamo i svoj doprinos u održavanju ovog turnira”.

Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar iako mlad već je drugi put dobio organizaciju Kupa Hrvatske košarke u kolicima?

   “To je jedno veliko priznanje KKI Zadar jer oni to izuzetno organiziraju, svi su ovdje zadovoljni, svi se lijepo osjećaju i svi vole doći na more”.

Entuzijazma, vidi se, ne nedostaje niti kod košarkaša niti kod vas u HPO gdje ulažete velike napore da se ovaj sport stavi na ono mjesto na kojem zaslužuje biti.

“Apsolutno, HPO na čelu s predsjednikom Ratkom Kovačićem čini velike napore da tim sportašima našim osobama s invaliditetom omogući što bolje uvjete za rad, a to se vidi po svim rezultatima na Paraolimpjskim igrama kao i na Svjetskim i Europskim prvenstvima”.

U Zadru se na ovom turniru natječe osam ekipa. Ima li kakvih naznaka da bi se u budućnosti taj broj mogao i povećati?

“Vjerujem da bi se moglo to i proširiti. To je stvar nacionalnog Saveza, ali mi iz HPO dat ćemo podršku da bude što masovnije i da na ovakvim turnirima sudjeluje što veći broj ekipa”, zaključio je Brozić.

Nažalost, ekipa domaćina Zadra jučer je u polufinalu pretrpjela poraz od Zagreba te će danas od 11 sati igrati utakmicu za peto mjesto protiv Vukova. Finale između Zagreba i Vodica počinje u 14 sati.