28 svi 2023
I. Radetić: Poziv pod državni stijeg je san svakog sportaša
Vodeni

I. Radetić: Poziv pod državni stijeg je san svakog sportaša

Tri mlada igrača VK Zadar, Mateo Škaro, Drago Stanić i Ante Zdrilić te trener Ivo Radetić pozvani su na pripreme U-15 reprezentacije Hrvatske . Dečki na čelu s trenerom Radetićem odlaze u nedjelju na okupljanje u Varaždin gdje će biti do 14. travnja.

Nakon toga njih 15 od 22 koliko će ih biti na ovom okupljanju nastupit će na uskršnjem turniru u mađarskom Miskolcu.

Trener Ivo Radetić očekivano ovaj poziv doživio je kao veliko priznanje za sve koji rade u klubu.

„Sve je to dobar pokazatelj da se naš rad s mladima u klubu itekako prati. Sretni smo i ponosni, svakom sportašu je najveća želja i čast nastupiti za svoju državu. Svaki poziv pod državni stijeg je iznad svega. Veselimo se ovoj akciji, bit će to za sve nas jedno novo dragocjeno iskustvo“.

Ono na čemu će se najviše raditi u Varaždinu.

„Homogenizacija  je prioritet. Ovo je prvi put da se ova generacija okuplja , 22 mlada igrača će biti, radit ćemo naporno i pokušati iskristalizirati onih 15 koji će ići u Mađarsku“.

Hoće li put Mađarske i naš trojac.

„Dečki su u odličnoj formi. Ante se nameće kao prvi golman reprezentacije, Mateo je također blizu dok je Drago koji je godinu dana mlađi pozvan s još dvojicom momaka iz Juga i Mladosti kao najveća perspektiva  da se upoznaju malo s radom i sustavom. Od njih se očekuje da vrlo skoro budu nositelji igre u ovom uzrastu“.

Očekivanja u Mađarskoj.

„Kao i uvijek, Hrvatska u svim uzrastima ide na vrh pa tako i ovdje iako nije riječ o prvenstvu već turniru. Prvenstveno ih trebamo formirati, dobiti prepoznatljivu zajedničku igru za sve naše reprezentacije. Kroz sve te generacije treba njegovati sustav igre koji prezentiraju naši seniori. Ovi dečki su potencijali koji će danas sutra naslijediti te naše sadašnje vedete i zato se sve mora radi sistematično“.