21 lip 2024
B. Filipi: Ne mogu sebi ništa prigovoriti a to me čini sretnim
Borilački

B. Filipi: Ne mogu sebi ništa prigovoriti a to me čini sretnim

Odličan meč sinoć su u WSB ligi odradila dvojica hrvatskih boksačkih teškaša, Josip Bepo Filipi i Alen Babić. Aktualni državni prvak Babić na kraju je stigao do pobjede odlukom sudaca 3:0. Tako je upisao svoje prvo slavlje u ovom natjecanju dok je Filipi sada na omjeru od pet pobjeda i tri poraza.

Nakon „prospavane“ noći na zagrebačkom aerodromu za komentar meča pitali smo Bepa.

„Svi koji su gledali borbu mislim da su mogli uživati. I ja i Alen dali smo sve od sebe. Sijevalo je na sve strane, tempo meča bio je strašan. Pljesak publike na kraju obojici sve govori. Na moju žalost, ja nisam stigao do pobjede ali tako je to u sportu, nekad pobijediš, a kad izgubiš, trebaš to stoječki prihvatiti. Ne mogu sebi ništa prigovoriti, to je ono što me čini sretnim“.

U vrlo ranoj fazi meča, već u prvoj rundi posjekotina koju si zaradio dosta je utjecala na daljnji tijek dvoboja.

„Od tada pa dalje ja sam gledao na jedno oko ali nisam želio odustati. Predaje nema, ne želim to koristiti kao alibi ali da me je ometalo, jest. Barem je gledateljima bilo atraktivno, hahaha“.

Kratak predah.

„Do ponedjeljka, onda opet kreću treninzi. Sve ovo mi je pokazatelj da sam na dobrom putu. Treba se zatvoriti u dvoranu i raditi, od velike priče nema ništa“.

Državno prvenstvo blizu, bit će prilika za uzvratiti Alenu na isti način.

„Veselim se, ta naša kategorija do 91 kg je strašna. Puno je odličnih boraca koji na to prvenstvo dolaze s istim ambicijama kao i nas dvoje.  Bit ću spreman, i ukoliko se prilika ukaže, nastojat ću mu uzvratiti istom mjerom“.