28 ruj 2023
Četiri bronce predstavnika Taekwondo kluba Zadar na seniorskom PH-e
Borilački

Četiri bronce predstavnika Taekwondo kluba Zadar na seniorskom PH-e

Na Seniorskom prvenstvu Hrvatske u taekwondou koje je održano u Prološcu-Imotski, nastupilo je 111 natjecatelja iz 32 kluba u 8 muških i 8 ženskih kategorija. Taekwondo klub Zadar su predstavljala su tri seniora i dvije seniorke i osvojili četiri medalje.

Nikola Bojo  u kat – 87 kg je osvojio je brončanu medalju. Kao prvi nositelj u kategoriji prvo kolo je bio slobodan, a u polufinalu se susreo sa Hrvojem Šepom iz „Jastreba“ s kojim je vodio izjednačenu borbu do kraja. Kada je pojačao  Šep je počeo bježati po borilištu u nekoliko navrata za što nije kažnjen negativnim bodovima i uz još neke nelogične odluke središnjeg suca borba završila 7:8 za Šepa a Nikola ostao na trećem mjestu i bez finala.

U  kategoriji – 80 kg je nastupio Franjo Gucić koji je u četvrtfinalu pobijedio Maria Zekića iz „Rugvice“ , prošlogodišnjeg prvaka -87 kg. Franjo je tu borbu držao u rukama do kraja s pobjedom 5:0, sve bodove zabio je šakom i osigurao treće mjesto. U polufinalu protiv Luke Bakovića iz splitskog „Galeba“ poveo je prvu rundu ali je kasnije Baković stigao i do kraja borbe povećao i održao pobjedu. Franji se ništa ne može zamjeriti jer je nedavno slomio ruku a sada je i na odsluženju dragovoljnog vojnog roka.

Lucijan Jerak u kat – 54 kg je nakon osvojene zlatne medalje na prvenstvu Hrvatske U21 (mlađi seniori) sada osvojio i broncu. Za veći plasman u polufinalu ga je zaustavio stari znanac i rival Jan Marijan Kovačević iz „Jastreba“.

Kod seniorki nastupila je Gloria Bojo (još je juniorka) u kat – 73 kg i našla se u polufinalu protiv Sare Rajčević iz TK Fox-a iz Bjelovara protiv koje nije ništa mogla. Sara je jednostavno bila jača a pobijedila je i u finalu olimpijku (SLO) Franku Anić, a naša Gloria je osvojila broncu.

U kategoriji – 57 kg nastupila je, također još juniorka, Karla Klasić koja je u borbi za medalju (četvrtfinale) imala šansu pobijediti ali je bila nedorečena i izgubila je od Ivane Mihanović iz „Velike Gorice“ 4:0 i propustila svoju prvu seniorsku medalju.

Ovim rezultatima Taekwondo klub Zadar se sa visokim učinkom plasirao među najbolje klubove države.