21 lip 2024
Bepo Filipi: Svejedno mi je tko mi je protivnik u ringu
Borilački

Bepo Filipi: Svejedno mi je tko mi je protivnik u ringu

Put Londona jutros je s trenerom Tomom Kadićem (BK Gladijator) otputovao zadarski boksački teškaš Josip Bepo Filipi. Njega u četvrtak očekuje novi nastup u WSB svjetskoj ligi. Suparnici njegovim British Lionheartsima bit će France Fighting Roostersi.

Bepo će tako upisati svoj osmi nastup u ovom natjecanju. Za sada je na omjeru od pet pobjeda i dva poraza. Ove godine kao glavni boksač Lionheartsa odradio je dvije borbe. Poražen je od legende svjetskog boksa Russoa dok je u svom zadnjem nastupu bio bolji od Marokanca, Abouhamde Abdeljalila.

„Kao i uvijek s nestrpljenjem očekujem novi ulazak u ring. Stvarno sam u odličnoj fomi i izvrsno se osjećam. Nakon Abdeljalila imao sam još jednu borbu. Za Loznicu sam nastupio u Regionalnoj ligi i prekidom bio bolji od Hamdanovića. I taj meč mi je dobar pokazatelj da mi se na pravi način vraća sve ono što radim na treninzima“.

Nakon meča s Hamdanovića kratak mir potražio je u rodnim Salima dok je trenirao u Zadru pod vodstvom Marija Šivolije.

„Sali su za mene oaza mira, jedan dan tamo meni je dovoljan da napunim baterije. Ove sezone ritam je dosta ubitačan tako da sam stvarno prekratko kod kuće. Kao što ste rekli trenirao sam sa Šivolijem u dvorani Diabolika. Atmosfera je bila prava, treninzi jaki, spreman sam“.

Četvrtak donosi dvoboj sa starim znancem, hrvatskim prvakom Alenom Babićem koji od ove sezone boksa za Francuze.

„Vjerujte da se nikad ne zamaram imenom svog protivnika. Volim sam odlučivati o sebi, svejedno mi je tko je s druge strane. Babić i ja do sada smo se susretali tri puta, dvije pobjede je ostvario on, jednu ja. Bit će to zanimljiv meč, ja ću sve napraviti da ga pobijedim. Motiviran sam iznimno, prvi sučev gong je sve što iščekujem“.