08 lip 2023
Svetko Ćustić: Nadam se da će se obljetnica Hrvojeva stradanja na Stanovima obilježavati i nakon mene
Nogomet

Svetko Ćustić: Nadam se da će se obljetnica Hrvojeva stradanja na Stanovima obilježavati i nakon mene

Deveta godišnjica smrti Hrvoja Ćustića obilježena je danas na igralištu Stanovi i u rodnoj mu Murvici. U intimnoj atmosferi počast su mu na mjestu stradanja iskazali igrači Nogometnog kluba Zadar, stručni stožer predvođen Hrvojevim ocem Svetkom, danas direktorom kluba i bratom Domagojem kao i nekolicina navijača i ljudi bliskih obitelji i klubu. Uz njih na Stanovima je kao izaslanik Hrvatskog nogometnog saveza, ali i u svoje osobno ime bio Ferdo Milin, a poštovanje Hrvoju došao je iskazati i nogometni sudac Bruno Marić. Žalosno, ali iz Grada Zadra, inače većinskog vlasnika kluba, nitko se nije udostojio doći na Stanove. Vidno potreseni Svetko Ćustić suznih je očiju rekao tek kako nije istina da vrijeme baš sve rane zaliječi:

                              “Svake godine, evo već devet godina na ovaj se dan sastajemo da bi odali dužno poštovanje prema Hrvoju i svemu onome što je napravio i što je bio. Dok sam živ ja ću se brinuti da se godišnjica njegovog stradanja obilježava ovdje na Stanovima, a nadam se da će se to nastaviti i kad mene više ne bude”. 

Nakon polaganja vijenaca i svijeća, svi okupljeni su se pomolili za Hrvoja i krenuli put Murvice gdje su mu na grobu još jednom odali počast nakon čega je u tamošnjoj mjesnoj crkvi služena misa zadušnica.