10 lip 2023
Pet zlata, tri srebra i jedna bronca Zadrana na PH u boksu
Borilački

Pet zlata, tri srebra i jedna bronca Zadrana na PH u boksu

Nakon četiri dana održavanja na Višnjiku je finalnim mečevima završilo Prvenstvo Hrvatske u boksu za mlađe uzraste (mlađi kadeti, kadeti i juniori). Odlične rezultate ostvarili su predstavnici zadarskih klubova koji su osvojili 9 medalja, pet zlata, 3 srebra i 1 broncu.

Prvaci su postali kod mlađih kadeta Josip Rakić (BK Sveti Krševan), Vice Radović (BK Diabolik) i Luka Matijević (BK Diabolik).

U kadetskom uzrastu zlatna odličja su osvojili Jure Bratović (BK Zlatna rukavica) i Petar Krešimir Knežević (BK Rebel), srebrni je bio Antonio Buljat (BK Zadar) a brončani Ivan Buškulić (BK Bandits). Juniori Tino Stipanov (BK Diabolik) i Roko Bukvić (BK Diabiolik) bili su srebrni.

Čestitke dečkima i njihovim trenerima, broj medalja je mogao biti i veći da svoje prste nisu uplele i neke sulude sudačke odluke. Šteta, većini od tih momaka to su bili prvi mečevi, i njihove suze nakon velike nepravde stvarno nisu bile potrebne. Svoja odličja bez obzira kojeg sjaja bila zaslužili su svojim mukotrpnim radom i nitko im nema pravo oduzimati tu sreću. Sve što možemo reći je ne ponovilo se.