28 ruj 2023
Pudar nakon slavlja u debiju: Želim da mi momčad stvara deset stopostotnih šansi po utakmici
Nogomet

Pudar nakon slavlja u debiju: Želim da mi momčad stvara deset stopostotnih šansi po utakmici

Na Stanovima je odigrana utakmica 23. Kola Treće HNL regije Jug u kojoj su nogometaši Zadra golovima Blaževića i Terkeša pobijedili Kamen iz Ivanbegovine s 2:0. No, susret na Stanovima bio je za svakog od tisuću gledatelja okupljenih na tribinama, ali i za glavne aktere na terenu, puno više od pukih 90 minuta igre na zelenom travnjaku. Svi zajedno na suncem okupanim Stanovima iskazali su počast prerano preminulom nogometašu Zadra Hrvoju Ćustiću, kojem se sutra obilježava deveta godišnjica stradanja. Pred početak susreta, koji je započeo minutom šutnje, igrači Kamena napravili su hvale vrijedan potez te su na inicijativu Mire Juričića,bivšeg Hrvojeva suigrača u splitskom Hajduku,na mjestu Hrvojeva stradanja položili svijeće i vijence, da bi potom predsjednik kluba iz Ivanbegovine Mirko Kujundžić ocu stradalog Hrvoja, Svetku, na dar uručio poklon, sat s motivima NK Kamena izrađen ručno od bračkog kamena.

Sama utakmica protekla je u živom tonu s pregršt prilika, mahom pred gostujućim vratima, no s druge strane fer i korektna kakva se u Trećoj ligi ne viđa baš često. Baš kao da je s neba gledaju i anđeli. Evo što je nakon slavlja u debiju na klupi Zadra rekao Ivan Pudar:

                “Situacija u Zadru je jasna. Jasno je zašto sam došao. Svaka nova utakmica nosi sa sobom jedan novi rad i usavršavanje da bi se sljedeću sezonu moglo natjecati za povratak. Kako klub to dobro radi tako ga  i mi u stručnom stožeru trebamo pratiti. Moramo ujediniti snage da budemo maksimalno pozitivni”.

Što se same utakmice tiče Pudar je rekao sljedeće:

         “Mislim da je odličan ulazak u utakmicu i dvije čiste šanse već u njenom ranom dijelu iznenadio moje igrače. Prva šansa je definitivno bila plod onog što smo u protekla tri dana radili na treninzima. E, sad je problem jedan drugi. Teško je igračima ponavljati neke stvari, a onda kad ne krene dobro onda se izgube tako da je bilo i brkanja pozicije i krivih odigravanja. To je jedan period koji mora proći. Svaki trener ima svoju viziju nogometa i dok se sad sve to prebaci na njih treba vremena. Ne kažem ja da oni prije nisu radili. To ne! Možda su imali jedan drugi pogled na sve. Mene taj pogled nije zadovoljavao, ja imam svoj pogled i želim da cijela momčad igra i stvara šanse. Danas smo samo u prvom poluvremenu imali pet mrtvih šansi i moja ekipa mora ih imati najmanje deset po utakmici. To onda ispada svakih devet minuta jedan šansa i na taj način ću pripremati igrače za utakmice. Statistika je najveća laž, pod navodnike. Već sam vodio momčadi u kojima smo dominirali, a protivnik je odnio pobjedu iz jedne jedine šanse. Sjećam se utakmice u Vinkovcima s Hajdukom kada su Kalinić i Rukavina promašili nebrojeno prilika. Na kraju se broje golovi, a oni proizlaze iz šansi”.

Iako je Zadar uistinu dominirao terenom i stvarao dobre prilike, koje doduše nije realizirao na najbolji način, Pudar je rekao kako nije u potpunosti zadovoljan igrom svoje momčadi:

               “Otkad sam došao mene zanima rad, rad i samo rad. Normalno da je pozitivno kad pobjeđuješ onda to daje elan i igračima da vide svoj napredak. Napravit ću selekciju za ono što klub želi za dalje, možda dovesti i dva tri nova igrača. Želim vidjeti i koliko mogu juniori tako da pokušavam već u srijedu odigrati jednu prijateljsku utakmicu bez Terkeša i Župana koji neće nastupiti u subotu protiv Primorca. Rezultat je bitan za pomak prema naprijed, ali neću kukati za nijednim igračem bez obzira koliko je kvalitetan. Zato i imam osamnaest igrača u sastavu koje treba vrtjeti i prepoznavati njihov talent. Prvo ja, a onda svi za mnom”, zaključio je Pudar.

Dodajmo kako je pobjeda nad Kamenom bila treća u nizu za Zadrane koji su se sada probili na treće mjesto prvenstvene ljestvice i smanjili zaostatak za vodećim Hajdukom 2 na devet bodova. Iduće kolo donosi županijski derbi dvaju trećeligaša   u kojem Zadar u subotu gostuje kod biogradskog Primorca.