01 lis 2023
Košarkaški klub Zadar u nastavku sezone bez dva igrača; s Frankeom raskinut ugovor, Bašić slomio šaku!
Košarka

Košarkaški klub Zadar u nastavku sezone bez dva igrača; s Frankeom raskinut ugovor, Bašić slomio šaku!

Košarkaški klub Zadar i Nizozemac Yannik Franke jutros su sporazumno raskinuli ugovor koji je prije malo manje od tri mjeseca potpisan na dvije i pol godine i prema kojem je mladi nizozemski bek trebao biti jedan od nositelja igre Zadra u narednim sezonama.

Prema pisanju pojedinih medija do raskida je došlo zbog financija što je za Novi radio oštro demantirao direktor KK Zadra, Boris Skroće:

“Naravno da to nije istina. S Frankeom smo se rastali sporazumno i sve što smo u vezi financija dogovorili s njim i s njegovim agentom smo ispoštovali. Uvidjeli smo da nam Franke neće biti potreban za domaće prvenstvo pa smo tražili način kako da sporazumno raskinemo ugovor u čemu smo i uspjeli. Štose isplata plaća tiče, mi radimo shodno našim mogućnostima. Za vašu informaciju jučer smo pustili jednu plaću prema igračima kojima smo sada u zaostatku samo mjesec dana, nikako tri koliko su se raspisali pojedinci”. 

Vijestima iz Košarkaškog kluba Zadar dodajmo i kako je na jučerašnjem treningu lom šake pretrpio kapetan Lovre Bašić za kojeg je, prema prvim procjenama sezona završena.