21 lip 2024
Masnić nakon završene sezone: Veseli me napredak mladih igrača, dogodine ćemo biti još bolji!
Odbojka

Masnić nakon završene sezone: Veseli me napredak mladih igrača, dogodine ćemo biti još bolji!

Odbojkaši Zadra pobjedom nad Varaždinom oprostili su se od još jedne sezone u Prvoj hrvatskoj ligi. U konačnom poretku Zadrani su zauzeli 11-to mjesto, no nikad kao ove sezone igrači trenera Marina Masnića nisu bili bliže prolasku među osam najboljih ekipa u državi i ulasku u Superligu. Iako nisu ostvarili uspjeh na tom planu, imao je Masnić razloga i za zadovoljstvo, prvenstveno u činjenici kako je momčad s nikad mlađim sastavom bila u igri za ulazak u viši rang sve do samog kraja prvenstva. Masnić kaže kako je u konačnici zadovoljan ostvarenim u ovoj sezoni jer iz godine u godinu ponavlja se ista priča oko slaganja momčadi.

“Igrali smo dosta kroz sezonu s mladim igračima, puno je tu oscilacija i to je rezultat što, nažalost, nismo ušli u Superligu. Kod amaterskih ekipa jako je teško sve uskladiti unutar momčadi i zadržati je na okupu, mi dajemo velike napore u rad s mladima da uopće osiguramo nastup u Prvoj ligi. Stvarno nije lako. No, unatoč tome bili smo jako blizu ulasku u viši rang, no nedostajalo nam je malo iskustva da postignemo taj rezultat. Moram se zahvaliti mom kapetanu, mojoj desnoj ruci Antoniju Suraću, koji je odradio jednu vrhunsku sezonu u svakom aspektu. Od treniranja s mladima i igranja za klub. Bez njega bi jako teško izvukli ovu sezonu”.

Uz Suraća, Masnić je pohvalio i mlade igrače te je istaknuo njihov veliki napredak kroz ovu sezonu.

“Imamo uistinu jednu sjajnu generaciju. Uz  Dina Dukića, Ivana Kokića, Duju Jelinića i Luku Perića i ostalih, ove sezone sjajan je bio i Tomislav Mišlov koji je pokazao kako može igrati na dvije pozicije, a u drugom dijelu se dobrim igrama priključio i Lovre Babić. Nažalost, kao i svake godine i ove nam odlazi nekoliko igrača. Nadam se samo da će se poneki i vratiti jer stvarno bi bila šteta da se dogodine borimo za ostanak kada uz ovako dobar rad možemo ići korak naprijed, a ne natrag”.

Već treću sezonu zaredom ostali ste jednu stepenicu ispod drugog mjesta koje ne samo da je osiguravalo igranje u Superligi iduće sezone, već je vodilo i u četvrtfinale Prvenstva Hrvatske u kojem bi onda u Zadru gostovala Mladost iz Kaštela, uvjerljivo najbolja hrvatska momčad posljednjih nekoliko godina.

“Stvarno mi je žao zbog momčadi što najbolja hrvatska ekipa neće doći u Zadar kao nagrada za sve dobro što su napravili u ovoj sezoni. I u Kupu smo imali priliku plasirati se na završnicu, ali nismo. Međutim mi smo odlične stvari napravili ove godine i ne smijemo na ovome stati. U iduća dva mjeseca radit ćemo s mladima na njihovom samopouzdanju i neke stvari isprave. Uz ponekog starijeg igrača garantiram da ćemo biti dobra ekipa i u idućoj sezoni”.

Uistinu je velika šteta što su Zadrani ostali samo na korak od toga da ove sezone ostvare najbolje rezultate u povijesti kluba. Ipak, sjajan posao oko afirmacije mladih igrača, sve uključene u rad Odbojkaškog kluba Zadar može veseliti i više nego poneki kratkoročni rezultatski uspjeh.