19 srp 2024
P. Knežević: Sve je spremno, prvenstvo može početi
????????????????????????????????????????????????????????????
Borilački

P. Knežević: Sve je spremno, prvenstvo može početi

Grad Zadar od 30. ožujka do 2. travnja bit će domaćin Prvenstva Hrvatske u boksu za mlađe uzraste (mlađi kadeti, kadeti i juniori). Organizatori natjecanja su HBS i BK Rebel iz Zadra na čelu s predsjednikom kluba, Perom Kneževićem.

Kako teku posljednje pripreme uoči ove smotre Knežević kaže.

„Što se nas tiče prvenstvo može početi. Sve je spremno i jedva čekamo prvi sučev gong u ringu. Očekujemo oko 140 natjecatelja iz svih hrvatskih klubova, vjerujemo da će to biti prva fešta boksa u našem gradu“.

Zanimljivost prvenstva je i ta da domaćin snosi sve troškove organizacije.

„Tako je, želimo da svi oni mladi boksači koji marljivo rade i treniraju dođu na ovo prvenstvo i pokažu što znaju. Ne želimo da radi nedostatka financijskih sredstava netko od njih izostane. Svaki mladi boksač nam je važan i zato smo sve preuzeli na sebe. Neka dođu svi, dobit će priliku, ostalo je na njima“.

Mečevi će biti održani na Banini.

„Tako je, tamo će biti ring u velikoj dvorani, dosta puta tamo su se već i održavale razne boksačke priredbe. Ljubiteljima boksa to je poznat teren i svi se tamo dobro osjećaju“.

Zadarski klubovi najavili su svoj dolazak.

„Itekako, zna se da ljudi u Zadru vole boks. Koliko čujem, mahom će svi treneri u klubovima i dovesti svoje mlade borce da javnosti pokažu što i kako rade u svojim klubovima. Vjerujem da će se imati što za vidjeti. Svi ste pozvani, ulaz je slobodan, dođite i pogledajte hrvatske mlade boksačke snage na djelu“.

U četvrtak od 16 sati na rasporedu su eliminacijske borbe, finalni mečevi počinju u nedjelju, točno u podne.