31 svi 2023
Veslači Jadrana na još jednoj provjeri uoči početka veslačke sezone
Vodeni

Veslači Jadrana na još jednoj provjeri uoči početka veslačke sezone

Na proljetnoj daljinskoj regati u Zagrebu nastupila su dvojica veslača Jadrana koja konkuriraju za mjesto u posadama hrvatske veslačke izborne vrste. Ivan Tokić nastupio je u kategoriji juniora, a Leon Mikulić u kategoriji seniora do 23 godine.

Proljetna daljinska regata posljednja je u nizu pripremnih regata koje se tradicionalno veslaju pred početak veslačke sezone. Veslalo se u samcima i dvojcima bez kormilara na dionici od 8000 metara. Ivan Tokić zajedno s Mario Marićem iz splitskog Gusara zauzeo je četvrto mjesto u juniorskom dvojcu bez kormilara. Zaostatak za prvoplasiranom posadom Istre i Iktusa iznosio je je oko 40 tak sekundi. Ove sezone, čini se, imamo popriličan broj konkurentih juniorskih dvojaca bez, što veseli, jer je to preduvjet za stvaranje posada koje mogu konkurirati na međunarodnom nivou, kako u dvojcu tako i u većim disciplinama.

Leon Mikulić nastupio je u seniorskom dvojcu bez kormilara s Tomislavom Šainom iz zagrebačke Mladosti. Ostvarili su drugo vrijeme iako veslanje nije bilo na zadovoljavajućoj razini. Slijedeća provjera je na našoj najvećoj međunarodnoj regati, Croatia openu, koja će se održati 8 i 9. travnja u Zagrebu.

Početak veslačke sezone, koja je za veslače Jadrana trebala započeti regatom u Splitu 11. ožujka, odgođen je zbog lošeg vremena, pa će prva regata na kojoj će nastupiti veslači Jadrana biti u Šibeniku, u subotu 25. travnja.