27 srp 2024
Filipiju srebro iako je i zlato moglo u njegove vitrine
Borilački

Filipiju srebro iako je i zlato moglo u njegove vitrine

Zadarski boksački teškaš (91 kg) Toni Filipi osvojio je srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za boksače do 22 godine u rumunjskoj Braili. Podijeljenom odlukom sudaca 3:2 u borbi za zlato pobijedio ga je francuski predstavnik Paul Omba Biongolo.

Srebro i to ogromno je tu, iako što je i normalno ostaje žal za zlatom.

„Logično kad se nađete u finalu je da želite otići do kraja. Ja sam vjerovao i uvijek vjerujem u sebe ali ovog puta suci su odlučili drukčije. Jedan njihov glas u njegovu korist je presudio i najsjajnija medalja je pripala njemu iako ne bi bilo nezasluženo i da su mene proglasili pobjednikom“.

Sam finalni meč, kako ga je vidio.

„Da sam ga mogao odraditi bolje, jesam. Ipak, to je finale, lako je reći to sve ovako, međutim, u ringu se nešto pita i suparnika. Obojica smo bili dosta i oprezni. Štogod sada kažem malo mi glupo zvuči. On je uzeo zlato meni ide srebro i to je to. Definitivno, ovo je veliki rezultat, da mi ga je netko ponudio prije prvenstva objeručke bi ga prihvatio“.

Apsolutno je tako, Toni tek kroči seniorskim vodama a već je sada pokazao da pripada samom svjetskom vrhu i da će se za njega tek čuti. Nedavno je osvojio i Debrecen, jedan od jačih turnira u Europi, sada je stigao do srebra na EP-u. Što drugo, Toni, glavu gore, imaš samo razloga za zadovoljstvo. Vrijeme je na tvojoj strani a zlato, pitanje je samo trenutka kada će i ono biti u tvojim vitrinama.