08 lip 2023
T. Filipi: Sada želim i na najviši tron, sve ću dati za zlato
Borilački

T. Filipi: Sada želim i na najviši tron, sve ću dati za zlato

Zadarski boksački teškaš Toni Filipi plasirao se u finale Europskog seniorskog prvenstva za boksače do 22 godine koje se održava u rumunjskoj Braili. Do najvećeg uspjeha u kratkoj seniorskoj karijeri stigao je pobjedom u polufinalu protiv Ukrajinca, Ramazana Muslimova.

Kao što se i očekivalo bio je to neizvjestan meč do samog kraja.

„Vjerujte, nije mi bilo lako kada su suci trebali donijeti odluku. Znao sam da sam pogađao čišće od njega, jedino sam se mogao nadati da su i oni to prepoznali. Tako je i bilo, kada su podignuli moju ruku i proglasili me pobjednikom nisam znao što da radim od sreće. Presretan sam, nemam riječi kojom bih Vam opisao kako se osjećam“.

Oduševljenje plasmanom u finale nisu skrivala niti braća, bivši boksač, Šime i Bepo, još uvijek aktualni natjecatelj i predvodnik engleskih British Lionhearsta u WSB ligi.

„Puno mi je bilo lakše dok sam i ja boksao. Ovako, dok gledam mečeve od Tonija i Bepa ne znam gdje sam. Prenervozan sam i nije mi  lako. Toni je boksao protiv odličnog boksača koji iza sebe ima ogroman borj mečeva. Pogađao je čišće i točnije i to je presudilo. Sretni smo i veselimo se finalu protiv Francuza, Biongola. Srebro je tu ali zašto ne bi otišao Toni i do kraja“ – ističe Šime.

„Uf, strašna pobjeda Tonija u jednom neizvjesnom meču. Još jednom je pokazao koliko je dobar i opasan a tek je krenuo u seniorske vode. Moje je mišljenje da se protiv Muslimova malo se slabije kretao, ali to je sada sve nevažno. Protiv Biongola će i to biti bolje, mislim da će biti puno opušteniji“ – nadovezao se Bepo.

Vratimo se glavnom akteru Toniju, finale je na rasporedu sutra, braća su već spomenula slijedi francuski prvak Paul Omba Biongolo, sudionik i OI u Riju.

„Čovjek je u finalu isto kao i ja, znači i on se s punim pravom nada zlatu. Na meni je da mu to onemogućim. Težak meč će biti, zlato želim više od ikoga. Stigao sam blizu trona, zašto se na njega ne i popeti. Odlično se osjećam i dat ću sve od sebe. Hvala svima na podršci, to mi stvarno puno znači”.