28 ruj 2023
I. Radetić: Dečki su ostavili srce u bazenu i to im se vratilo
Vodeni

I. Radetić: Dečki su ostavili srce u bazenu i to im se vratilo

Novi veliki uspjeh mladih predstavnika VK Zadar 1952. Njihove Nade koje su u Dubrovniku nastupile na poluzavršnom turniru PH-e uspjele su izboriti odlazak na samu završnicu koja će za nešto više od mjesec dana biti u Rijeci.

Mladi Zadrani svoj boravak na jugu Hrvatske iskoristili su na nabolji mogući način. Od četvrtka do nedjelje odigrali su šest susreta. U tri su stigli do pobjede (Zagreb, Mornar, Galeb), dva su izgubili (Primorje, POŠK) dok su jedan završili bez pobjednika (Opatija). Sve to bilo im je dostatno za peto mjesto.

Na odigrano u Dubrovniku osvrnuo se trener Ivo Radetić.

„Stvarno sam sretan, naše nade pokazale su da su vrlo talentirane. Malo nam je trebalo vremena dok se nismo aklimatizirali, tu mislim na prvih nekoliko susreta. Poslije su dečki bili sve bolji, kapa im do poda. Ostavili su srce u bazenu i to je dalo rezultat. Ovo nam je veliki motiv, sretni smo što idemo na završnicu gdje će biti najboljih dvanaest sastava“.

Ona će biti održana početkom mjeseca svibnja u Rijeci.

„Pripremit ćemo se što bolje, imamo više od mjesec dana treninga ispred nas. Sigurno je da tamo nećemo ići na izlet. Naš je moto, dati uvijek sve od sebe pa ćemo onda vidjeti za koji će to rezultat biti dovoljno“.