25 tra 2024
T. Filipi: Sretan sam zbog bronce ali želim još sjajnije odličje
Borilački

T. Filipi: Sretan sam zbog bronce ali želim još sjajnije odličje

Pobjedom protiv Bjelorusa, Maksima Kazloua, zadarski boksački teškaš Toni Filipi osigurao je na Europskom prvenstvu (U -22) koje se održava u rumunjskoj Braili najmanje broncu. U sve tri runde bio je bolji od Kazloua te je odlukom sudaca na kraju i stigao do nove pobjede na prvenstvu.

Prenio nam je Toni i svoje prve dojmove odmah po izlasku iz ringa.

„Presretan sam, od prvog gonga sam kontrolirao borbu i odradio sam ju baš onako kako sam i zamislio. Dominirao sam tijekom cijelog meča i moja pobjeda niti jednog trenutka nije došla u pitanje. Nisam želio puno forsirati i ići opet na prekid. To je uvijek dvosjekli mač. Zadovoljan sam kako je sve ispalo. Osigurao sam broncu ali sigurno sada ne mislim stati, želim još sjajniju medalju“.

Na putu za plasman u finale stoji mu Ukrajinac, Ramazan Muslimov.

„Čim je stigao do polufinala znači da je dobar. Međutim, ja sam stvarno u dobroj formi, osjećam se odlično i vjerujte, nitko više od mene ne želim plasman u finale. Neka on misli o meni, znam koliko mogu i sve ću uraditi da se borim za zlato“.

Meč s Muslimovom Toni će odraditi u ponedjeljak. Dan odmora dobro će mu doći uoči nove teške borbe koja ga očekuje s ukrajinskim predstavnikom.