29 ožu 2024
Kovačević: Ramišljam samo o pobjedi nad Olimpijom
Košarka

Kovačević: Ramišljam samo o pobjedi nad Olimpijom

Otkako se priključio momčadi Zadra, Maj Kovačević postao je pravi miljenik publike na Višnjiku, ne samo zbog pobjedonosnog koša protiv Cibone, već i zbog njegovog pristupa utakmicama, koji je u čitavu momčad Zadra donio pravi ratnički duh.

Prije Zadrove utakmice sezone, koja će se u okviru 26. kola igrati na Višnjiku službena stranica ABA lige objavila je razgovor s velikim ovosezonskim pojačanjem momčadi s Višnjika.

Naredna utakmica protiv Union Olimpije će definitivno biti i najvažniji dvoboj u sezoni za Zadar. Kakva je atmosfera u momčadi pred ovaj susret?

Atmosfera u ekipi je uistinu odlična. U zadnjih par tjedana smo pružali jako dobre partije, dižemo se u formi i sve više igramo momčadski. Još uvijek smo krojači svoje sudbine i napravit ćemo sve za pozitivan ishod utakmice s Olimpijom.“

Svi znaju koliko Zadru znači podrška njegovih navijača. Očekujete li da će u nedjelju dvorana Krešimir Ćosić biti ispunjena do posljednjeg mjesta?

Uvijek nam je drago kad nas dođe podržati veliki broj navijača. Što se tiče nedjeljne utakmice, vjerujem da će na Višnjik doći veliki broj naših navijača koji će kreirati jednu odličnu atmosferu, koja bi nam sigurno pomogla da stignemo do vrlo bitne pobjede.“

Zadar je ove sezone naviknuo igrati uzbudljive utakmice, a Vaš koš protiv Cibone u posljednjoj sekundi utakmice i dalje je tema razgovora po gradu. Nadate li se da ćete protiv Union Olimpije uspjeti izbjeći neizvjesnu završnicu?

Ove sezone je bilo puno utakmica naše momčadi na jednu loptu, ali na kraju se piše samo jesi li pobijedio ili izgubio. Tako će biti i u nedjelju. Bilo bi dobro da izbjegnemo neizvjesnu završnicu, ali najvažnije je da na kraju upišemo pobjedu i to je jedino što nas u ovom trenutku zanima.

Zadru će direktan protivnik u borbi za izbjegavanje posljednjeg mesta biti klub u kojem ste počeli karijeru – Krka. Jeste li se čuli s nekim iz Novog Mesta uoči posljednjeg kola regularne sezone.

Od početka sezone nisam imao kontakta s igračima Krke. Mi smo sportaši, svatko se bori na svojoj strani i za svoj klub. U ovom trenutku uistinu ne razmišljam o ničemu drugom osim kako pobijediti u nedjeljnoj utakmici.