29 ožu 2024
S. Žunić: Intervjui od sada samo za odabrane novinare
Ostali sportovi

S. Žunić: Intervjui od sada samo za odabrane novinare

Peto mjesto na nedavno završenom Europskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Beogradu u bacanju kugle osvojio je zadarski olimpijac Stipe Žunić. Istina, imao je Stipe takoreći i medalju u rukama ali sreća mu nije bila naklonjena. Ostao je bez toliko željenog odličja.

Kako sada nakon nekoliko dana gleda na svoj nastup na prvenstvu.

“Ponosan i sretan sam na ostvareno. Dugo sam radio i trenirao za taj rezultat u Americi. Nažalost, to trenutačno nije bilo dovoljno za medalju ali iznimno sam motiviran i spreman za dalje. Podignuo sam formu i prosjek hitaca i idemo snažno dalje”.

Kuglaško finale bilo je izvrsno.

“Uz naše finale tu je još bilo i finale u skoku s motkom. To su bile dvije najjače discipline. Statistički ovo je bilo najjače natjecanje u povijesti europskih dvoranskih prvenstva. Sama činjenica da je to bio šesti plasman na Olimpijadi s kojim su se nekad osvajale i medalje na prijašnjim natjecanjima, sve govori”.

Povratak u Ameriku ili ostanak u Hrvatskoj.

“Jedva sam dočekao doći kući u Zadar malo. Idem onda u Split gdje ću se pripremati za skorašnje mitinge i Svjetsko prvenstvo u Londonu. U Ameriku se vraćam u desetom, jedanaestom mjesecu kada ću odraditi pripreme za narednu godinu”.

Nešto je Stipu dosta pogodilo.

“Moji intervjui i moje izjave se na televiziji uvijek vide. Nastojim uvijek biti pozitivan i gledam na bolje, izvlačim iz svakog natjecanja najbolje što nije slučaj s nekim Vašim kolegama. Određeni novinari su prenosili neke laži i neistine, tmurne strane koje nikoga ne zanimaju. Javio sam im se i oštro kritizirao te su nakon toga povukli svoje tekstove. To nije u redu jer se stvara neka loša slika i neka neistina o meni ljudima koji me poznaju samo iz medija. To više tako neće biti, ovo mi je škola i od sada ću biti puno oprezniji. Intervjue sa mnom ubuduće će imati samo novinari koje osobno poznam, drugi neće, to je moja odluka”.