27 srp 2024
Vaterpolo: Jovančević ističe da je Regionalna liga bila pun pogodak
Vodeni

Vaterpolo: Jovančević ističe da je Regionalna liga bila pun pogodak

Vaterpolisti Zadra porazom su završili sezonu u A-2 Regionalnoj Triglav ligi.. Rezultatom 16:10 na Višnjiku ih je svladao Primorac iz Kotora. Toni Grozdanić postigao je najviše, 3 gola. Bravo dečki i dalje još jače.

Goran Jovančević, trener Zadra o srazu s Primorcem rekao je sljedeće.

“Gosti su i bili favoriti a to su i pokazali u bazenu. Očekivano, nismo se tu mogli nadati bodovima. Primorac je prvi i ide u A-1 ligu. Međutim, mi ne smijemo biti nezadovoljni onim što smo pokazali, dapače, imamo dosta razloga za zadovoljstvo. Neiskustvo je uzrok primanje lakih golova i na tome moramo raditi”.

Debitantski nastup u ovom natjecanju Zadrani su okončali na sedmom mjestu u konkurenciji osam momčadi.

Prije početka smo i rekli da ćemo ostati. Ja osobno sam se nadao da ćemo imati koju pobjedu više ali bio je i prisutan i strah da završimo sezonu bez boda. Nismo znali u što ulazimo, ovo je ogroman iskorak u odnosu na ono prije što smo mi igrali, zlata vrijedne minute, gostovanja. Kad podvučemo crtu, htjeli ne htjeli, moramo biti zadovoljni”.

U svakom slučaju igranje A-2 regionalne lige veliki je dobitak.

Apsolutno, da nismo to uradili, siguran sam da bi se mnogo naših momaka vrlo brzo ostavilo vaterpola. Oni posjeduju ogromnu kvalitetu, međutim, da bi mogli sve to izrealizirati i iznijeti na svjetlo dana ovakve utakmice su bile neophodne. Ne smijemo za ničim žaliti, već sutra je novi dan i početak novog ciklusa”.

Što slijedi.

“Dečki su slobodni do ponedjeljka a onda kreću pripreme za Solaris. Igramo s njima dvije utakmice koje su u sklopu hrvatskog prvenstva. Ukoliko njih pobijedimo idemo na dubrovački Jug, e to bi bila prava nagrada svima nama da vidimo gdje smo u dvije utakmice s najboljom svjetskom momčadi. Tome težimo i to nam je sada cilj”.