18 tra 2024
Odbojkašice Zadra preko Velog vrha do četvrte pobjede u Prvoj ligi!
dig
Odbojka

Odbojkašice Zadra preko Velog vrha do četvrte pobjede u Prvoj ligi!

Odbojkašice Zadra došle su do svog četvrtog slavlja u natjecanju Prve lige nakon što su u dvoboju 6. kola kod kuće bile bolje od ekipe Veli vrh rezultatom 3:1. Bila je to utakmica u kojoj su gošće iz Pule pokazale kako nisu bez razloga od ove godine u višem rangu, dok su igračice Zadra, izuzev igre prikazane u trećem setu, još jednom dokazale kako im je mjesto u gornjem domu ovog natjecanja.

Prvu veću prednost (7:1) domaće su igračice imale već nakon uvodnih nekoliko minuta, a najzaslužnija za to bila je Kristina Golem koja je servisima izluđivala protivnice. Nakon pozvane minute odmora gošće su se ipak malo pribrale, približile se na samo tri poena zaostatka, ali Zadranke su ostale dovoljno koncentrirane da set na prilično miran način privedu kraju u svoju korist.

Drugi set bio je izjednačen do njegove polovice kada su Zadranke stisnule gas i otišle na nadostižnu razliku. Set su kraju s nekoliko lucidnih poena privele već spomenuta Golem kojoj se pridružila i Vana Mrduljaš.

Uslijedio je potom već spomenuti treći set u kojem su se domaće igračice opustile do te mjere da nisu prešle niti 11 poena. Srećom, period loše igre nije potrajao dugo te su u četvrtom setu opet pokazale bogat asortiman i došle do vrlo vrijednih bodova.

“Veli vrh je klasična istarska ekipa koja u svojim redovima ima dosta iskusnih igračica. Drago mi je da smo odigrali jako dobru utakmicu, a treći set nećemo gledati negativno. Gostujuća ekipa je odigrala vrlo dobro, a mi smo se već u sljedećem sabrali i pokazali što možemo. Drago mi je da se kockice polako ali sigurno slažu u jednu cjelinu. Čestitam curama na ovoj pobjedi kao što čestitam i curama koje su u susretu prije ovoga u sklopu Prve B lige došle do pobjede nad ekipom Trogira. Jako sam sretan zbog njih i stvarno mislim kako su svojim zalaganjem i trudom zaslužile sve pohvale”, kazao je nakon utakmice trener Zadranki Domeniko Kresoja.

Odbojkašice Zadra nakon pobjede nad ekipom Veli vrh sada se nalaze na trećem mjestu ljestvice sa 12 bodova i omjerom od 4 pobjede i 2 poraza. Na prvom mjestu je Dinamo bez poraza, dok je na drugom Mladost s pet pobjeda i jednim porazom.

U idućem kolu naše odbojkašice gostuju u Karlovcu kod istoimene ekipe.