19 tra 2024
U Dalmatinskom derbiju Zadar u Mocirama svladao Šubićevac!
Kuglanje

U Dalmatinskom derbiju Zadar u Mocirama svladao Šubićevac!

Sraz kuglača Zadra i Šubićevca odigran danas u kuglani Mocire u sklopu 6. kola Prve HKL u potpunosti je opravdao epitet Dalmatinskog derbija. Možda gledatelji i nisu vidjeli neko vrhunsko kuglanje i neke vrtoglave rezultate, štoviše, bilo je situacija kada je i nekoliko kugli bilo malo da se očisiti jedna postava. No, zato je svaki dvoboj bio pun neizvjesnosti i drame, baš kao što se očekivalo i prije prvog odigranog hica. Zadrani su u konačnici pokazali kako su u ovom trenutku bolja momčad te su zasluženo slavili sa 7:1 (3611:3385).

Prvi su za Zadar otvorili Stanko Čota i Luka Ukalović. I jedan i drugi bili su bolji od svojih suparnika i to za tek nekoliko čunjeva. Posebno zanimljiv dvoboj bio je onaj između Ukalovića i bivšeg igrača Zadra Alena Kujundžića koji je za samo pet drva otišao na stranu najboljeg i najiskusnijeg domaćeg igrača. Čota je bio nešto uspješniji te je Branka Klisovića ostavio na minusu od 32 čunja.

“Moram reći kako sam malo lošije otvorio susret ali sam ipak na kraju uspio pobjediti. No, puno važnija je bila pobjeda Luke Ukalovića protiv njihovog najboljeg igrača Kujundžića pa je tako već nakon prvog para trasiran put ka pobjedi u ovom dvoboju. Jer oni jednostavno nemaju taj raspon igrača kao mi. Istaknut ću i kako smo danas bili bez Andrije Božičevića, našeg standardnog prvotimca, ali srećom nije nam bio potreban. Drago mi je da se Šubićevac vratio u Prvu ligu i volio bi stvarno da u njoj ostanu”, osvrnuo se na susret Čota.

Stanko Čota

Druga  izmjena također je ponudila dašak uzbuđenja. Ne toliko u dvoboju Marija Baljaka, koji je još jednom odigrao kapetanski i pokazao kako je ove sezone jedan od oslonaca zadarske ekipe. On je bez problema riješio suparnika Josipa Blaževića, ali je zato u potpunosti podbacio Tibor Nemet koji je u neizvjesnom meču izgubio na poene od Tonija Ljubića.

Zadrani su u treću izmjenu ušli s prednošću od 3:1 i sa plusom od 102 drva na svojoj strani, a kako se kasnije pokazalo sve da je ta prednost bila i manja bila bi dostatna za nove bodove. Ipak, Matija Cindrić i Krsto Lulić nisu kalkulirali niti malo već su protiv braće Josipa i Ivana Skorića odigrali dobru partiju za konačno slavlje.

Zadrani su sada nakon šest odigrranih kola na učinku od četiri pobjede i dva poraza. S osam bodova nalaze se na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice iza Zaprešića i Mertojaka te Grmoščice s kojom će snage odnjeriti u Zagrebu u dvoboju idućeg kola.

REZULTATI
KK Zadar – KK Šubićevac 7:1 (3611:3385) S. Čota – B. Klisović 2:2 (585:553) L. Ukalović – A. Kujundžić 2,5:1,5 (631:626) T. Nemet – T. Ljubić 2:2 (553:570) M. Baljak – J. Blažević 4:0 (617:535) M. Cindrić – J. Skorić 4:0 (625:558) K. Lulić – I. Skorić 4:0 (600:543)