16 tra 2024
Super ligo evo nas natrag!
Odbojka

Super ligo evo nas natrag!


Odbojkaši Zadra od iduće sezone igrat će u elitnom razredu hrvatske odbojke, Super ligi. Potvrda tog velikog ostvarenja stigla je u obliku osvojenog boda na današnjoj utakmici protiv Croatije. Nažalost, plasman u viši rang nije popraćen pobjedom jer su gosti u konačnici slavili s 3:2 u setovima te na taj način dočekali svojih pet minuta i prvu pobjedu nad Zadrom u četvrtom međusobnom ovosezonskom srazu.

U možda i najdinamičnijoj i najzanimljivijoj utakmici koju su gledatelji ove sezone mogli vidjeti u četvorki Višnjika, kada je u pitanju muška seniorska selekcija, Zadrani su na kraju došli do svog cilja. Teško, jer s druge su strane mreže imali prilično raspoloženog protivnika odlučnog da uzvrati Zadranima na tri dosadašnja poraza u ovom natjecanju, ali potpuno zasluženo jer su u svih pet setova “rudarili” za svaki poen.

Nekoliko pozvanih minuta odmora i na njima prilično visoko frekventnih tonova kako bi trener Zadra Marin Masnić iz popodnevnog odmora trgnuo svoje igrače koji su u pojedinim trenucima utakmice izgledali poprilično uspavano. Prvi set na kraju su osvojili. Ali zato nisu iduća dva u kojima su pokleknuli nakon velike borbe.

Ključan trenutak, koji je Zadranima donio zlata vrijedan bod, dogodio se sredinom četvrtog seta kada je Rajko Marinović minus od jednog poena sjajnim servisima pretvorio u plus osam te na taj način trasirao put prema izjednačenju.

Peti set na kraju je ipak otišao na stranu gostiju, kao i pobjeda, no to nije previše ražalostilo igrače Zadra kao ni njihovog trenera Masnića.

“Poraz bez posljedica. Ja sam na kraju zadovoljan. Protivnik je bio nešto sretniji i na kraju došao do pobjede. Taj nedostatak sreće nam se vraća jer smo posljednjih dana jako loše trenirali. Ali bez obzira na poraz ovo mi je jedna od dražih utakmica ove sezone.”

Zadar se sada, tri kola prije kraja natjecanja nalazi na drugom mjestu ljestvice sa realnim izgledima da sezonu okonča među prve dvije ekipe koje će najvjerojatnije u doigravanje za naslov prvaka Hrvatske.

Prvi korak ka tom cilju bila bi pobjeda u gostima kod Medicinara Trnje u idućem kolu.

REZULTAT
OK Zadar – OK Croatia 2:3 (25:23, 19:25, 22:25, 25:16, 13:15)