29 ožu 2024
Održan jubilarni 10. međunarodni plivački miting “Sv. Krševan”, najpopularniji mini grand prix u Hrvatskoj
Naslovna slider

Održan jubilarni 10. međunarodni plivački miting “Sv. Krševan”, najpopularniji mini grand prix u Hrvatskoj

3 odličja za PK Zadar: Erik Perović srebreni, Lucija Klasić dva puta brončana

Po 10.put PK Zadar se pokazao kao odličan domaćin i organizator ovog velikog plivačkog natjecanja na svom bazenu na Višnjiku, 17. i 18.11.2018. Uz maksimalnu angažiranost svih članova PK Zadar, bazena Višnjik, pomoć sponzora, sudačke organizacije Kluba te velikog broja roditelja 10. Krševan prošao je uz zadovoljstvo svih 30 klubova koji su posjetili Zadar. 472 natjecatelja iz Hrvatske i BiH plivali su u tri dijela natjecanja a i samo natjecanje i popratni program prošli su uz pohvale svih posjetitelja. Sv. Krševan spada u mini Grand Prix sustav HPS-a a namijenjen je kadetima i mlađim kadetima koji su nastupili u 3 kategorije. Plivači Zadra su pokazali da rado slave Dane garada Zadra i da sv. Krševana smatraju i svojim zaštitnikom te da njihov sport ima lijepu budućnost u ovom sportskom gradu.

Za PK Zadar se natjecalo 29 kadeta i mlađih kadeta koji su osim osvojena 3 odličja isplivali i odlične rezultate i više limita za predstojeće državno prvenstvo. Skoro svaka trka plivana na domaćem bazenu, ispred svoje publike, plivačima „Zadra“ je bila osobni rekord. Na natjecanju su uz pratnju trenera Željka Olujića, Ivana Karavide i Danijele Kurtin nastupili: Jakov Čerina, Leon Patrk, Lovre Babić, Mihovil Kozulić, Niko Škarpona, Rafael Utković, Tibor Harapin, Adrian Šaponja, David Radeka, Erik Perović, Lovre Dellavia, Petar Jukić, David Štulina, Ivan Puhalović, Marko Smojver, Dina Volarević, Lucija Burčul, Lucija Klasić, Dunja Krpina, Emanuela Gulan, Gabriela Gulan, Karla Sorić, Korina Miletić, Marcela Lovrović, Nora Stipanov, Sara Zrilić, Ana Knežević, Antea Grgin, Katarina Kozulić, Lara Katačić, Nera Jurjević, Andrea Uhoda, Bernarda Petešić, Cvita Knežević, Maria Milin, Matea Grbin, Mia Šarić i Zara Medanić. Zbrojem najvrijednijih rezultata najuspješnijih 5 u PK Zadar bili su: Lucija Klasić, Dina Volarević, Nora Stipanov, Lucija Burčul i Dunja Krpina a u muškoj konkurenciji: Mihovil Kozulić, Erik Perović, Rafael Utković, Jakov Čerina i Leon Patrk.

Do odličja su došli: Erik Perović, srebreni na 100m delfin (1:10.32); Erik je bio i 4. na 200m delfin (2:41.60) a otplivao je i norme za kadetsko PH u veljači. Kadetkinja Lucija Klasić bila je brončana na 100m slobodno (1:03.95) i 200 m leđno (2:32.01), na 400m slobodno zauzela je 4.mjesto (4:51.04) a na 800m slobodno bila je 5. (9.58,73). Lucija je tako zauzela ukupno 7.mjesto na mini GP poretku najboljih kadetkinja.

Osim Erika i Lucije, norme za PH je otplivala i Dina Volarević.PK Zadar je podijelio 188 odličja a svaki plivač je dobio bogate nagrade sponzora. Najveću podršku u organizaciji PK Zadar svake godine ima od bazena Višnjik, Grada i Županije no uvelike su pridonijeli organizaciji i svi idući sponzori: OTP banka, hotel Delfin, Dukat, 057 radio, L’Occitane, Meta baloon shop, TURBO, McKebab, Dim i sol, Maraska, Nasadi, Baurfeind, pekarnica Foša, Sonik, Zdrava navika, Škola trčanja Zadar i Nevico. PK Zadar zahvaljuje svim sponzorima na nesebičnoj pomoći!

Nakon 3.dijela proglašeni su i najuspješniji plivač i plivačica, čak 2 plivača osvojila su jednak broj bodova zbrojem najvrijednijih utrki natjecanja a to su Patrik Erceg (Olimp Zabok) i Hrvoje Tomić iz PK Grdelin (oboje 2053 bodova) a kod plivačica titulu je ponijela Iman Avdić iz Sarajeva (2153 bodova).

Idući vikend plivače Zadra očekuje regionalno PH u Splitu.